Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2022, 12:51
Čas čítania 1:15
Dominik Vetrák

Dvojnásobná držiteľka Oscara Jodie Foster si zahrá vo 4. sérii True Detective. Seriál vytvoria noví tvorcovia

Dvojnásobná držiteľka Oscara Jodie Foster si zahrá vo 4. sérii True Detective. Seriál vytvoria noví tvorcovia
Zdroj: STX Entertainment
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY TRUE DETECTIVE
Uložiť Uložené

4. sériu True Detective uvidíme na HBO Max zrejme už budúci rok.

Dvojnásobná držiteľka Oscara Jodie Foster (Mlčanie jahniat, Znásilnenie) si zahrá vo štvrtej sérii kriminálneho seriálu True Detective od streamovacej služby HBO Max. Stvárni detektívku Liz Danvers a dej nás zavedie do mesta Ennis na území Aljašky, kde v istých častiach roka môže byť tma aj 24 hodín denne.

Na Aljaške jedného dňa zmizne šesť ľudí, ktorí pracujú na arktickej výskumnej stanici. Detektívi Evangeline Navarro (túto rolu ešte neobsadili) a Liz Danvers (Jodie Foster) musia prípad vyriešiť a okrem toho sa vyrovnať aj so svojimi psychickými problémami.

Odporúčané
RECENZIA: Top Gun Maverick RECENZIA: Top Gun Maverick 25. mája 2022, 18:30

Podobne ako v predošlých sériách, aj tentoraz bude v centre diania riešenie kriminálneho prípadu a zároveň odhalenie problémov jednotlivých postáv, ktoré sú zakorenené hlboko v ich minulosti a podvedomí.

Výkonným producentom bude Barry Jenkins (Underground Railroad, Moonlight). True Detective: Night Country by sa na HBO Max malo začať vysielať niekedy v priebehu budúceho roka, respektíve začiatkom roka 2024. Scenáre píšu Alan Page Arriaga (Shining Girls, Fear the Walking Dead) a Issa Lopez (Tigers Are Not Afraid, jedna časť z prvej série True Detective). 

 

Štvrtá séria bude vôbec prvou, na ktorej nebude pracovať tvorca seriálu Nic Pizzolatto. Ten sa staral aj o scenáre, ale s HBO sa na ďalšej spolupráci nedohodli. Pre 59-ročnú herečku Jodie Foster bude True Detective prvým seriálom, v ktorom si zahrá ako dospelá (ako dieťa hrala v niekoľkých seriáloch). 

S televíznym médiom však má skúsenosti, keďže režírovala niekoľko epizód seriálov, ako sú Black Mirror, Orange Is the New Black a House of Cards. Foster za posledných 10 rokov natočila len tri filmy, takže diváci sa tešia, že opäť uvidia jej kvalitný herecký výkon.

Prvá séria True Detective bola vynikajúca, no tá druhá bola výrazne slabšia. Vrcholová kvalita sa vrátila v tretej sérii, takže si radi pozrieme aj tú štvrtú. Tretia séria mala na HBO premiéru v roku 2019. Zaujímavé je, že prvá séria mala byť posledná, no po jej veľkom úspechu spravila spoločnosť HBO z minisérie klasický seriál.

True Detective Jodie Foster
Zdroj: STX Entertainment
Domov
Zdieľať
Diskusia