Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2022, 9:36
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Billie Eilish uráža, keď sa ľudia, hoci aj nechtiac, smejú na jej Tourettovom syndróme

ZAUJÍMAVOSTI BILLIE EILISH SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Niektorí ľudia vraj neodhadnú správne situáciu a začnú sa smiať.

Billie Eilish sa u Davida Lettermana rozhovorila o svojich ťažkostiach s Tourettovým syndrómom, ktorý u nej diagnostikovali, keď mala 11 rokov. Speváčka sa posťažovala na to, že ľudia na jej nepravidelné tiky reagujú veľakrát veľmi necitlivo, pretože nevedia, že má Tourettov syndróm.

Anketa:
Poznáš niekoho, komu diagnostikovali Tourettov syndróm?
Áno.
Nie.
Áno.
14 %
42 Hlasov
Nie.
86 %
258 Hlasov

Keďže si mnohí myslia, že si iba robí žarty, častou reakciou je bohužiaľ aj smiech, píše USA Today s odkazom na interview z dokumentárnej série s Davidom Lettermanom My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman. Takáto odozva ju však podľa jej slov „vždy neuveriteľne urazí“. Problémy s tikmi vraj napríklad nikdy nemá pri vystupovaní na pódiu.

Billie Eilish tvrdí, že počas svojej kariéry spoznala množstvo umelcov, ktorým diagnostikovali Tourettov syndróm, ale verejne o ňom radšej nehovoria. Bližšie mená nekonkretizovala, pretože by nechcela narušiť ich súkromie. Prekvapilo ju však, koľko ľudí v jej okolí trápia podobné zdravotné ťažkosti.

Tourettov syndróm je neurologicko-psychiatrické ochorenie. Jeho prejavmi sú motorické alebo vokálne tiky. Ide o dedičné a nevyliečiteľné ochorenie. V populácii postihuje výraznejšie mužov. Prejavuje sa u zhruba 50 zo 100 000 ľudí.

zdroj: genetickesyndromy.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia