Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2022, 17:52
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

VIDEO: Charles Leclerc rozbil vzácne Ferrari, na ktorom jazdieval Niki Lauda. Na domácom okruhu v Monaku opäť úradovala „kliatba“

VIDEO: Charles Leclerc rozbil vzácne Ferrari, na ktorom jazdieval Niki Lauda. Na domácom okruhu v Monaku opäť úradovala „kliatba“
Zdroj: Getty Images/Peter J Fox-Contributor
NEWS CHARLES LECLERC FORMULA 1
Uložiť Uložené

Charles Leclerc si na historickej Veľkej cene v Monaku zajazdil na monoposte legendárneho Nikiho Laudu.

Momentálne je lídrom celého šampionátu formuly 1, ale ani tento fakt jazdca Charla Leclerca očividne nezbavil domáceho prekliatia z Monaka.

Na historickej Veľkej cene Monaco Historique si sadol za volant vzácneho monopostu Ferrari 312, na ktorom kedysi jazdieval legendárny Niki Lauda, avšak v predposlednej zákrute monackého okruhu nezvládol riadenie a nabúral do bariéry.

Niki Lauda, ktorý zomrel v roku 2019, je legendou Ferrari, ale v posledných rokoch pred smrťou pomáhal rozvíjať najmä tím Mercedesu, ktorý má na svojom monoposte dodnes červenú hviezdu na počesť ikonického pretekára.

Ferrari si na historické preteky v Monaku prichystalo exemplár zo svojej bohatej zbierky, a tak sa diváci mohli tešiť na Leclerca ako domáceho jazdca. Mladý Monačan však má na svojom konte neslávnu bilanciu zo svojho domáceho okruhu, pretože na ňom zatiaľ v F1 nedokázal dokončiť ani jednu Veľkú cenu za posledné tri roky. 

Odporúčané
Tomáš je prvým Slovákom, ktorý pracuje ako traťový komisár na pretekoch F1. V boxe mi kýval aj Sergio Pérez Tomáš je prvým Slovákom, ktorý pracuje ako traťový komisár na pretekoch F1. V boxe mi kýval aj Sergio Pérez 25. marca 2024, 9:30

Fanúšikovia začali tento fakt postupom času nazývať „domácim prekliatím“, ktoré na Leclerca doľahlo opäť. Jazdec Ferrari si užíval slnečný deň na trati, po ktorej sa preháňal na monoposte s dvanásťvalcovým motorom generujúcim viac ako 500 koní, lenže podmienky na trati ho zradili v predposlednej zákrute La Rascasse. 

Vo chvíli, keď komentátori rozprávali o tom, aký detský sen si aktuálne Leclerc musí plniť za volantom, sa Leclercovi na pneumatikách zachytil nános prachu, ktorý v zákrute zanechal predchádzajúci incident, Monačan stratil kontrolu nad monopostom a zadnou časťou vrazil do bariéry. 

Na prvý pohľad síce škody neboli rozsiahle, pretože náraz rozbil len zadné krídlo a Leclerc z miesta nehody dokázal s monopostom odísť, no pravdou je, že samotné vozidlo používané v pretekoch F1 medzi rokmi 1965 až 1970 má nevyčísliteľnú hodnotu v miliónoch eur. 

Domov
Zdieľať
Diskusia