Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2022, 20:52
Čas čítania 0:38
Martin Adam Pavlík

Dôchodkyňa z Humenného poslala podvodníkovi tisíce eur. Vydával sa za námorníka, ktorý potrebuje pomôcť s opravou lode

Dôchodkyňa z Humenného poslala podvodníkovi tisíce eur. Vydával sa za námorníka, ktorý potrebuje pomôcť s opravou lode
Zdroj: archív Boataround/Pixnio/Bicanski
ZAUJÍMAVOSTI NEWS PENIAZE POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Následne od dobrosrdečnej ženy žiadal ešte vyššiu sumu.

Prešovská polícia v stredu informovala o bizarnom prípade podvodu, ktorým sa momentálne zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Humennom. Osoba, ktorá na sociálnej sieti vystupovala zrejme pod falošným menom, sa skontaktovala so 69-ročnou ženou, aby od nej získala tisíce eur.

Podľa policajtov údajne išlo o námorníka, ktorý žiadal od Humenčanky peniaze na opravu lode. „Osoba koncom marca tohto roku počas jednej zo vzájomných komunikácií pod zámienkou vrúcneho vzťahu k tejto žene požadovala od nej finančné prostriedky. Peniaze potreboval muž údajne na opravu stroja nachádzajúceho sa na lodi, na ktorej pracuje,“ napísala polícia na sociálnej sieti.

peniaze
Zdroj: PxHere

Dobrosrdečná žena podvodníkovi uverila a na účet, ktorý jej zaslal, mu poslala 6 200 €. Podľa polície sa však láskavosť dôchodkyne muž snažil zneužiť znova a požiadal ju o ďalšie peniaze, tentoraz 10 000 €.

Túto sumu už žena neposlala a muž s ňou následne prestal komunikovať aj napriek opakovaným pokusom o obnovenie konverzácie zo strany 69-ročnej ženy. Prípad vyšetruje a vedie trestné stíhanie pre podvod Policajný zbor v Humennom.

Domov
Zdieľať
Diskusia