Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Markíza.
25. marca 2022, 10:30
Čas čítania 2:00
Sponzorovaný obsah

Klasika 90. rokov a kvalitný český humor. Nový komediálny seriál Národná hádzaná vtipne spomína na zlaté časy

FILMY A SERIÁLY SLOVENSKÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Titul pod značkou VOYO Originál stavil na známe mená českej komédie.

Streamovacia platforma VOYO opäť prichádza s novým exkluzívnym obsahom pre svojich sledovateľov. Po predošlých, viac dramaticky ladených tituloch pripravili dávku humoru v podobe komediálneho seriálu Národná hádzaná. Dej sa odohráva v zapadnutom mestečku, kde žije skupinka veľmi svojských priateľov, ktorých opúšťa mladosť a energia, no v mysli sa zasekli v zlatých časoch 90. rokov.

Národná hádzaná má ambíciu stať sa hitom sezóny, prvé časti môžeš sledovať od 25. marca. Okrem noviniek má VOYO za sebou niekoľko úspešných minisérií ako Prípad Roubal či Guru, no čakajú ťa tam aj dokumenty, filmy či zábavné reality šou. Ak nevieš, čo si zapnúť skôr, inšpirovať sa môžeš v našom článku s tipmi, čo sa oplatí pozerať

Sleduj seriál
Národná hádzaná.
Národná hádzaná. Zdroj: VOYO Originál

Zabudnutá sláva národnej hádzanej

Nový seriál vyzdvihuje zašlú slávu národnej hádzanej – športu, ktorý prekvital v minulosti a stal sa jedným zo symbolov bývalého Československa. V 20. storočí sme boli v tejto sfére naozaj aktívni, dokonca to bol šport, ktorý hrali aj ženy, čo na tie časy nebolo úplne typické. Dej sleduje skupinu kamarátov, športových veteránov, ktorí spomínajú na svoje zlaté časy, keď vyhrali šampionát v národnej hádzanej. Časom spohodlneli, opustili ich ambície a vedú rutinný život. Všetko však naruší nečakaná pozvánka na svetový šampionát veteránov v národnej hádzanej na Slovensku.

S heslom „Lopta v ruke, národka v srdci“ sa pustili do trénovania. Po rokoch ničnerobenia to nie je vôbec jednoduché a partia sa dostane do komplikovanej výzvy. Vzniká tak niekoľko zábavných situácií, ktoré divákov určite pobavia. „Je o partii kamarátov, ktorí majú svoje rodiny, svoje životy a problémy, ale spája ich láska k športu, ktorý hrávali, a mali pocit, že svet sa točí okolo neho. V skutočnosti sa okolo neho možno kedysi točilo iba ich mesto,“ vyjadril sa Michal Suchánek, ktorého meno sa spája so zárukou kvalitného českého humoru. V Národnej hádzanej pôsobí nielen ako herec, ale aj ako scenárista a režisér. 

VOYO
Zdroj: VOYO Originál

Skvelé herecké obsadenie

Michal Suchánek sa pri postavách inšpiroval ľuďmi, ktorých poznal, napríklad postavu pokrývača Pučmu založil na nestarnúcom pankáčovi zo svojej obce. Už na začiatku písania myslel na konkrétnych predstaviteľov, takže postavy sú čiastočne „ušité na mieru“. Režiséra Vladimíra Skórku potešilo, že Michal dokázal napísať príbeh plný jemného chlapského humoru

V seriáli uvidíš známych českých hercov, ktorých si všetci spájame so zábavou a s dobrou komédiou. Spomínaného Pučmu si zahral Václav Neužil, svoju postavu vystihol jednou vetou: „Puč mi cígo.“ Uvidíš Jiřího Langmajera, oslovil ho práve kvalitný scenár. K Národnej hádzanej sa pridali aj Jakub Špalek, Martin Pechlát, Petr Vršek, Jitka Sedláčková, Veronika Žilková a ďalší. „Robiť dobrý humor je oveľa ťažšie ako niekoho dojať či zahrať vraha,“ povedal Filip Kankovský, predstaviteľ nevidiaceho Šebestu.  

„Silný autorský a tvorivý tím, atraktívna téma a absolútne špičkové herecké obsadenie – Národná hádzaná, ktorá vznikla pod značkou VOYO Originál, má všetky predpoklady stať sa komediálnym hitom sezóny a doplniť tak rozrastajúcu sa paletu prémiového pôvodného obsahu na VOYO,“ povedala programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova Silvia Majeská.

Do akých bizarných situácií sa dostanú a ako to celé dopadne, sa dozvieš od piatka 25. marca exkluzívne na streamovacej platforme VOYO.

sleduj národnú hádzanú


Domov
Zdieľať
Diskusia