Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
21. marca 2022, 13:25
Čas čítania 1:01

Šiestich ľudí na karnevale v Belgicku zabili dvaja 30-tnici. Vracali sa vraj autom z nočného baru

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Pri nehode prišlo o život šesť ľudí.

Belgická polícia zadržala páchateľov z nedeľnej tragédie, pri ktorej auto zrazilo účastníkov karnevalového sprievodu v obci Strépy-Bracquegnies. Pri tejto príležitosti autority vylúčili teroristický motív a potvrdili, že v aute BMW v čase nehody sedeli dvaja tridsiatnici z mesta La Louviere.


Okrem šiestich potvrdených obetí sa v nemocniciach stále nachádza aj desať ľudí vo vážnom stave. 27 účastníkov sprievodu utrpelo ľahšie zranenia. Belgická polícia vylúčila pôvodné dohady o väčšom počte vozidiel či policajnej naháňačke a potvrdila, že na miesto činu sa jej hliadka dostavila až po zrážke.

Dvoch mužov z mesta La Louviere vo veku 32 a 34 rokov zadržala federálna polícia bezprostredne po incidente. Dvaja bratranci, ktorí sa podľa vlastných slov vracali z nočného klubu čakajú na rozsudok vo vyšetrovacej väzbe. Jeden z páchateľov prišiel v roku 2017 o vodičský preukaz, no ani jeden z páchateľov nemá podľa zástupcu kráľovskej prokuratúry z mesta Mons Damienaa Verheyena kriminálnu minulosť. Vyšetrovatelia zatiaľ neinformovali, ktorý z mužov sedel v čase nehody za volantom.

27. októbra 2023, 12:00 Čas čítania 3:00 Farba tvojho oblečenia ti vie zachrániť život. Toto sú dôvody, prečo na výbere outfitu naozaj záleží Farba tvojho oblečenia ti vie zachrániť život. Toto sú dôvody, prečo na výbere outfitu naozaj záleží

„U oboch podozrivých boli vykonané domové prehliadky a neboli zaistené žiadne prvky,  ktoré by súviseli s ich radikálnymi názormi alebo prejavmi extrémizmu.“ Muži sa v najbližších dňoch podrobia krvným testom, ktoré preukážu prítomnosť drog alebo alkoholu. Na základe ich výsledkov môže byť podľa Verheyena pôvodné obvinenie z vraždy zmenené na „nedobrovoľné zabitie“. Iná časť vyšetrovania má za cieľ zistiť, ako je možné, že auto značky BMW po prvej kolízii nezastavilo, aj keď bolo vybavené automatickým brzdovým systémom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia