Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Lenovo
21. marca 2022, 10:30
Čas čítania 3:28
Sponzorovaný obsah

Nové notebooky Lenovo sa inšpirovali úskaliami práce z domu. Zvýšia tvoju efektivitu a práca bude plynulejšia

Nové notebooky Lenovo sa inšpirovali úskaliami práce z domu. Zvýšia tvoju efektivitu a práca bude plynulejšia
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula
TECH
Uložiť Uložené

Ak hľadáš notebook, ktorý ťa podrží v každej situácii, možno si ho práve našiel.

Mrznúca obrazovka počas online mítingov, šum z okolitého prostredia či slabá výdrž batérie sa môžu zdať ako nepodstatné drobnosti, no často ťa môžu brzdiť pri práci. Efektivita nespočíva iba v pravidlách, ktoré nájdeš v rôznych motivačných knihách. Ak pracuješ digitálne, rozhodne by ti nemal chýbať správny pracovný nástroj, teda poriadny notebook, ktorý zvládne všetky výzvy. 

Nové notebooky Lenovo sú doslova inšpirované úskaliami práce z domu, takže ti nebude stáť v ceste rušné prostredie domova, slabé wifi v kaviarni či spomalenosť notebooku. Pozri sa, ako ti nové ThinkBook 15 Gen 3ThinkBook 14 Gen 3 pomôžu pri pracovnom multitaskingu aj štúdiu. 

lenovo, lenovo think book, notebook
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula

ThinkBook 15 Gen 3 zvládne bez problémov aj náročnejšie úlohy 

ThinkBook 15 Gen 3 je dostupný v dvoch verziách: s mobilnými procesormi AMD Ryzen™ 5000 s grafikou Radeon™ alebo s procesorom Intel® Core™. Oba sa však popasujú aj s náročnými úlohami bez toho, aby sa začali prehrievať. Pri verzii s mobilnými procesormi AMD Ryzen™ to je vďaka 8 mobilným jadrám a pri oboch to dopĺňa funkcia inteligentného chladenia, využívajúca aj umelú inteligenciu.

Optimalizovaný na prácu odkiaľkoľvek 

Práca z domu, kancelárie, vlaku či z pláže? Lenovo ThinkBook 15 Gen 3 nerobí žiadne kompromisy. Prispôsobený je svojou váhou (1,7 kg), funkciami umelej inteligencie, ktoré tlmia šum v okolí počas online mítingov, a wifi 6 ťa podrží aj na miestach s vyťaženou sieťou, zabezpečí jednoduché zdieľanie médií a plynulé videokonferencie s ostrým rozlíšením. Ak často používaš pri práci s notebookom slúchadlá, vďaka voliteľnej priehradke Versa si ich môžeš uložiť a nabíjať. 

Dotykový displej, ochrana očí a čítačka odtlačkov prstov

Nové notebooky Lenovo nie sú inšpirované len prácou počas pandémie, ale aj smartfónmi. Od nich si požičali funkciu dotykovej obrazovky, ktorá je voliteľná a navyše vybavená certifikátom TÜV Rheinland, vďaka čomu displej vyžaruje menšie množstvo modrého svetla a oči ním budú menej namáhané. Samotný displej ponúka Full HD rozlíšenie a 5 mm okraje, ktoré maximalizujú zobrazovaciu plochu. Ďalším prvkom, ktorý si požičali od smartfónov, je čítačka odtlačku prstov, ktorá zabezpečuje okamžitý prístup. 

lenovo, lenovo think book, notebook
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula

Nemusíš kupovať žiadne redukcie 

S pripojením nebudeš mať problém nielen online, ale ani offline, čo sa týka hardvéru. ThinkBook 15 Gen 3 má dostatočné množstvo portov a je teda dokonale optimalizovaný na prácu. Nájdeš tu HDMI, USB-C port aj čítačku kariet 4v1. Práca s veľkými súbormi nikdy nebude problémom vďaka SSD s kapacitou až 1 TB alebo HDD s kapacitou 2 TB. Môžeš si ešte vybrať medzi kombináciou dvoch SSD alebo HDD diskov či dokonca jeden z každého a získať tak až 3 TB úložiska. 

Prvotriedne zabezpečenie 

Lenovo ThinkBook 15 Gen 3 sa postará o bezpečie vďaka funkciám ako Trusted Platform Module (TPM), blokovanie prístupu k portom, BIOS s funkciou self-healing či bezpečnostnému rozmazaniu obrazu. Funkcia self-healing dokáže obnoviť stabilitu obnoveného systému a na ochranu tvojich údajov je tu Lenovo ThinkShield s bezpečným hardvérom, softvérom a službami. 


Ak chceš notebook s takýmito parametrami, no si neustále v pohybe, možno ti bude viac vyhovovať verzia ThinkBook Gen 3, ktorá je o čosi ľahšia a má 14'' displej.  

Menší a ľahší ThinkBook 14 Gen 3 ťa prekvapí svojím výkonom 

O čosi ľahší a menší brat ThinkBook 14 Gen 3 je svojimi funkciami a výkonom podobný modelu Lenovo ThinkBook 15 Gen 3, rovnako je dostupný s procesorom Intel® Core™ alebo AMD Ryzen™ 5000 s grafikou Radeon™. Model poháňaný 11. verziou Intel procesorov disponuje 2 TB duálnym SSD úložiskom a 40 GB pamäťou. ThinkBook 14 Gen 3 váži iba 1,4 kg, takže si ho pohodlne môžeš vziať so sebou, kamkoľvek budeš potrebovať. 

lenovo, lenovo think book, notebook
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula

Každý detail v najvyššej kvalite

Obrazovka s tenkými 5 mm rámčekmi a 85 % pomerom k telu zabezpečuje skvelé zobrazenie, ktoré podčiarkuje vysoké FullHD rozlíšenie. Displej disponuje certifikátom TÜV Rheinland, ktorý zaručuje menšiu únavu očí počas práce s počítačom. Pri oboch modeloch máš aj možnosť dotykovej obrazovky. 

Skvelý spoločník pri multitaskingu 

ThinkBook 14 Gen 3 zvláda viacero úloh naraz. To všetko plynulo vďaka technológii Intelligent Cooling, väčším ventilátorom a tepelným trubiciam s väčšou tepelnou kapacitou. Vďaka portu ThunderBolt 4™ ľahko prenášaš dokumenty a nie je tu núdza ani o základné USB porty, HDMI, ktoré sú doplnené čítačkou kariet 4v1. 

Na prácu z domu aj z kancelárie 

S týmto notebookom pohodlne pracuješ z kaviarne, kancelárie aj z domova. Za pár sekúnd je pripravený na prácu vďaka inteligentnému spôsobu prihlásenia a čítačke odtlačkov prstov. Klávesnica je odolná voči poliatiu a nájdeš na nej aj klávesy na ovládanie hovorov. Online mítingy budú príjemnejšie vďaka rôznym režimom, ktoré si môžeš nastaviť podľa toho, či si sám alebo s kolegami, a potlačenie hluku s využitím umelej inteligencie zabezpečí, že ťa bude dôkladne počuť. 

lenovo, lenovo think book, notebook
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula

Bezpečný zvonku aj zvnútra

Lenovo ThinkBook 14 Gen 3 ti poskytuje dokonalé zabezpečenie vďaka softvérovým aj hardvérovým funkciám, ako sú Trusted Platform Module (TPM), blokovanie prístupu k portom, BIOS s funkciou self-healing. Vďaka bezpečnostnému rozmazaniu obrazovky nemusíš mať strach, že ti bude niekto pozerať cez plece, a vstavaný kryt kamery ju zakryje vždy, keď ju nebudeš používať. 

Lenovo ThinkBook 14 Gen 3 a Lenovo ThinkBook 15 Gen 3 sú v každej verzii vybavené tak, aby si sa na ne mohol spoľahnúť za každých okolností – počas riešenia náročných úloh, vytvárania dizajnu aj online mítingov s kolegami. Batéria s výdržou od 6 do 8 hodín a nízka hmotnosť robia z tohto notebooku zároveň skvelého spoločníka na cesty. 

Pozri ponuku
lenovo, lenovo think book, notebook
Zdroj: Refresher/Pavol Chochula
Domov
Zdieľať
Diskusia