Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
22. februára 2022, 6:39
Čas čítania 1:06
Ema Stanovská

Miliardár Carl Icahn vyzýva McDonald's, aby zabezpečil lepšie podmienky pre ošípané. Chované sú v úzkych klietkach bez pohybu

NEWS MCDONALD’S
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Miliardár tvrdí, že záležitosť ho trápi, pretože „prasatá sú múdre zvieratá a majú city“.

Legendárny investor a kontroverzný miliardár Carl Icahn tlačí na sieť fastfoodov McDonald's, aby od všetkých svojich dodávateľov bravčového mäsa vyžadovala humánnejší prístup v chove ošípaných. Požaduje, aby prestali chovať gravidné ošípané v úzkych klietkach, v ktorých sa zvieratá nedokážu ani otočiť. Spoločnosť tak mala urobiť už dávno.

Portál CNN píše, že 85-ročný Icahn v súčasnosti vlastní 200 akcií McDonald's, čo je niečo vyše 44-tisíc eur. Posledné roky ho čoraz častejšie označujú ako akcionára „aktivistu“. Teda takého, ktorý vytvára tlak na vedenie firmy, aby dosiahol svoje ciele. Sám vraví, že to robí aj pre zábavu. V minulosti sa snažil zarobiť aj na firmách ako Yahoo, Dell či Netflix.

Sieť fastfoodov nesplnila 10-ročný cieľ

Carl Icahn pred pár dňami začal zástupný súboj o dve miesta v predstavenstve McDonald's. Dvaja noví potenciálni riaditelia budú kandidovať na výročnom stretnutí firmy. Dôvodom je práve snaha o zabezpečenie lepších podmienok pre ošípané, ktorým podľa miliardára McDonald's spôsobuje „zbytočné utrpenie“.

Odporúčané
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine 14. marca 2024, 17:00

McDonald's mal chov v prepravkách ukončiť už začiatkom tohto roka, pričom lehota bola desať rokov, píše Business Insider. Nestalo sa tak. Firma však vo svojom vyhlásení uvádza, že „spoločnosť je na dobrej ceste k tomu, aby do konca roka 85 % ich mäsa pochádzalo z prasiat, ktoré neboli chované v klietkach“. Cieľ sa podľa firmy nepodarilo splniť pre „pretrvávajúcu pandémiu COVID-19 a celosvetové prepuknutie choroby ošípaných“.

Icahn tvrdí, že zmenu bude presadzovať „najviac, ako len bude môcť“. Tvrdí, že záležitosť ho trápi, pretože „prasatá sú múdre zvieratá a majú city“.

Domov
Zdieľať
Diskusia