Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 6:55
Čas čítania 1:07
Tímea Krauszová

Sociálnu sieť Donalda Trumpa Truth Social by mohli sprístupniť verejnosti. Exprezident bude online po viac ako roku

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Z Twitteru, Facebooku a Youtubu ho vyhostili po udalostiach 6. januára 2021, keď jeho nasledovníci zaútočili na Kapitol.

Sociálna sieť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa by mohla byť dostupná pre iOS už v pondelok 21. februára. Vyplýva to z dátumu, ktorý je uvedený v App Store, upozornil Verge.

Podľa New York Times je však dátum spustenia posunutý až na marec, zrejme pre technické dôvody. Podľa screenshotov sa Truth Social nápadne podobá na Twitter, na ktorom mal kedysi exprezident až 80 miliónov sledovateľov. Prišiel o nich po tom, čo mu účet zrušili po útoku na Kapitol.

Krvavý útok, na ktorom sa zúčastnili stovky prívržencov exprezidenta Donalda Trumpa, si vyžiadal niekoľko obetí a bol zorganizovaný na sociálnych sieťach. Cez ne Trump svojich fanúšikov aj povzbudzoval a vďaka sieťam sa ľudia z rôznych amerických štátov dokázali skoordinovať. Trump o pár dní nato prišiel o prístup na Twitter, Facebook aj Youtube.

Trumpova sieť aj pravda

Trump sa pýši tým, že na Truth Social budú môcť ľudia písať pravdu, ktorú iné sociálne siete údajne cenzurujú. Príspevky nazývané truths, teda pravdy, budú fungovať podobne ako na Twitteri. Používatelia môžu pridať vlastný text alebo link, prípadne môžu prezdieľať príspevok niekoho iného, vyplýva z opisu v App Store. Za vývojom stojí firma Trump Media and Technology Group.

Odporúčané
Koľko rokov väzenia hrozí Donaldovi Trumpovi po razii FBI? Vysvetľujeme škandál, pre ktorý extrémisti volajú po občianskej vojne Koľko rokov väzenia hrozí Donaldovi Trumpovi po razii FBI? Vysvetľujeme škandál, pre ktorý extrémisti volajú po občianskej vojne 19. augusta 2022, 12:30

Trumpov syn Donald Trump mladší už ohlásil novú sieť aj na Twitteri. „Pripravte sa! Váš obľúbený prezident sa s vami čoskoro znovu stretne,“ oznámil a pridal k tomu screenshot zrejme z aplikácie Truth Social. Na tej má exprezident už overený účet.

Aplikácia je bezplatná a ľudia sa môžu pridať aj na čakaciu listinu. Momentálne prebieha beta testovanie pred spustením, ako však upozorňuje NYT, v novej aplikácii musia nielen vyriešiť technické parametre, ale aj určiť si pravidlá moderovania obsahu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia