Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2022, 11:19
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

VIDEO: Europoslanec hajloval v parlamente. Bráni sa, že išlo len o „pokorné zamávanie“

POLITIKA EURÓPSKY PARLAMENT
Uložiť Uložené

Hrozia mu prísne sankcie.

Europoslanec Angel Džambazki z Bulharska spravil svojej krajine poriadnu hanbu. Podľa videa z Európskeho parlamentu 16. februára zdvihol pravicu a zahajloval, uvádza portál Euractiv.

On sám však podľa Euronews tvrdí, že chcel iba „pokorne zamávať“ na znak toho, že sa ospravedlňuje niektorým europoslancom za svoje výroky. Následne odišiel z rokovacej sály.

Odporúčané
Masaker v Kľakovskej doline: 77 rokov od masového vraždenia nevinných mužov,  žien a detí Masaker v Kľakovskej doline: 77 rokov od masového vraždenia nevinných mužov, žien a detí 21. januára 2022, 14:30

Nacistický pozdrav použil v priebehu diskusie o právnom štáte v Maďarsku a Poľsku. Džambazkimu sa konkrétne nepáčil verdikt Súdneho dvora EÚ, ktorý rozhodol v neprospech Poľska a Maďarska vo veci nedodržiavania hodnôt právneho štátu. Ním je podmienené čerpanie financií zo spoločnej kasy.

Viceprezidentka Európskeho parlamentu Pina Piciernová povedala, že skontrolujú kamerové záznamy, aby zistili, či Angel Džambazki naozaj hajloval. Podľa jej tvrdenia môžu europoslancovi za nacistické gesto hroziť vážne sankcie.

Domov
Zdieľať
Diskusia