Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2022, 7:30
Čas čítania 0:53
Ivan Koribanič Viktor Kniš

ZOH 2022 v Pekingu: Prvá hokejová výhra pre Slovensko! Zdolali sme Lotyšov

ZOH 2022 v Pekingu: Prvá hokejová výhra pre Slovensko! Zdolali sme Lotyšov
Zdroj: TASR/ Jaroslav Novák
ŠPORT ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovensko zvíťazilo 5 : 2, pričom každý gól mal iného strelca. Medzi nimi aj už 4 gólový Juraj Slafkovský.

Slovenská hokejová reprezentácia odohrala proti Lotyšsku svoj posledný zápas v rámci skupiny C. Slovensko v ňom porazilo Lotyšsko 5 : 2.

Odporúčané
ZOH 2022 v Pekingu: Slovenskí hokejisti prehrali aj druhý zápas. Tentoraz nestačili na Švédov ZOH 2022 v Pekingu: Slovenskí hokejisti prehrali aj druhý zápas. Tentoraz nestačili na Švédov 11. februára 2022, 11:54


Do zápasu vstúpili Slováci rovnako ako v predchádzajúcich dvoch zápasoch. Agresívnou hrou si vypracovali množstvo šancí. Žiadna z nich sa však neskončila gólom. Slovenskí hokejisti zvládli prečkať aj oslabenie po faule Takáča. Po 9 minútach hry skóre stretnutia otvoril Martin Marinčin.

Po Jurajovi Slafkovskom sa tak stal iba druhým slovenským strelcom na ZOH. 4 minúty pred koncom 1. tretiny však Lotyšsko vyrovnalo na 1 : 1.

2. tretinu opäť ovládli Slováci. Po nevyužitej presilovej hre sa presadil Peter Cehlárik. Druhý a posledný gól v 2. tretine strelil Juraj Slafkovský. Na konte má po 3 odohratých zápasoch už 4 góly. 17-ročný útočník je tak najlepším slovenským strelcom.

Odporúčané
ZOH 2022 V PEKINGU: Slovensko prehralo v úvodnom zápase proti Fínsku. Dva góly strelil 17-ročný Juraj Slafkovský ZOH 2022 V PEKINGU: Slovensko prehralo v úvodnom zápase proti Fínsku. Dva góly strelil 17-ročný Juraj Slafkovský 10. februára 2022, 11:48

Do poslednej tretiny vstúpili lepšie Lotyši. Tí chceli streliť kontaktný gól. To sa im po vypracovanom tlaku dve minúty po začiatku aj podarilo. Následne šiel Peter Cehlárik za podrazenie na trestnú lavicu. Oslabenie však Slováci prečkali bez inkasovaného gólu. V polovici tretiny sa dokázala presadiť po 1., 2., 4. aj tretia formácia. Gól strelil Peter Zuzin.

Pred koncom zápasu sa Lotyšsko rozhodlo skúsiť hru bez brankára. Sekundu pred koncom zápasu spečatil víťazstvo na záverečných 5 : 2 Tomáš Jurčo.

Slovenskí hokejisti odohrajú osemfinálový zápas 15. januára (utorok). Vďaka 3. miestu v skupine narazia Slováci na lepšieho, hrateľnejšieho súpera, než akých bude čakať Lotyšov.

Odporúčané
Program ZOH 2022: takto budú súťažiť slovenskí športovci na zimnej olympiáde Program ZOH 2022: takto budú súťažiť slovenskí športovci na zimnej olympiáde 4. februára 2022, 12:30
Domov
Zdieľať
Diskusia