Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti 4F.
9. februára 2022, 15:20
Čas čítania 1:54
Sponzorovaný obsah

Funkčné, štýlové a premyslené. Také je oblečenie našich olympionikov na ZOH v Pekingu

ŠPORT OLYMPIÁDA 2022 OLYMPIJSKÉ HRY ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY V PEKINGU 2022
Uložiť Uložené

Takmer každý kus oblečenia zdobí jemný vzor typický pre slovenskú obec Čataj.

Olympijské hry sa do Pekingu vrátili po 14 rokoch a s nimi aj zástupy športovcov. Slovensko má tento rok niekoľko želiezok v ohni. Okrem športových výkonov je pod drobnohľadom našich športovcov aj ich oblečenie.

oblečenie pre olympionikov, 4F, Peking 2022, ZOH
Zdroj: 4F

Inšpirované pieskom, jazerami a horským vzduchom

Olympijské kolekcie oblečenia pre tímy jednotlivých krajín vytvárajú spravidla na mieru ich spriaznené športové značky. V našom prípade sa aj tento rok chopili tejto úlohy dizajnéri oficiálneho partnera Slovenského olympijského a športového výborušportovej značky 4F. 4F oblieka našich športovcov spojených pod olympijskými kruhmi už niekoľko rokov a do Pekingu ošatila okrem našej reprezentácie aj niekoľko ďalších národných tímov z Európy.

obleč sa ako naši olympionici
oblečenie pre olympionikov, 4F, Peking 2022, ZOH
Zdroj: 4F

„Hlavnú inšpiráciu na oblečenie na zimné olympijské hry v Pekingu sme našli v arktickej expedícii, pre ktorú sú charakteristické ľadovce, ďaleké himalájske túry či extrémne poveternostné podmienky,” prezradila spoločnosť 4F, ktorá vytvorila olympijskú kolekciu pre našu olympijskú i paralympijskú výpravu. Paleta farieb na oblečení počas aktuálnych olympijských hier je založená na prírodných odtieňoch skál a piesku (béžová), priezračných horských jazier (tmavomodrá) a sviežeho horského vzduchu (modrá).

oblečenie pre olympionikov, 4F, Peking 2022, ZOH
Zdroj: 4F

Tradičný vzor z Čataja

Nemohol chýbať ani slovenský folklór, ktorý ponúka obrovskú inšpiráciu a zároveň dokáže reflektovať trendy v 21. storočí. Tento rok sa dizajnéri pohrali so vzormi typickými pre obec Čataj. Jemný kvetinový vzor zdobí takmer každý kus oblečenia, nevynímajúc doplnky ako pletené palčiaky či čiapky.

oblečenie pre olympionikov, 4F, Peking 2022, ZOH
Zdroj: 4F

Našich športovcov vidí celý svet, takže je fajn, ak vyzerajú dobre a k tomu sa v oblečení aj komfortne cítia. Žiadne pokusy o otužovanie neprichádzajú do úvahy. Oblečenie, ktoré využijú na otváracom ceremoniáli, počas tréningov a vo voľnom čase, ktorý strávia v olympijskej dedine, je absolútne funkčné a športovci ho môžu ľubovoľne vrstviť.

„Stavili sme na čisté formy podčiarknuté matným povrchom a pestrými textúrami na textíliách. Okrem moderného vizuálu sme sa v rámci kolekcie zamerali na inteligentné vrstvenie a modulárne kúsky. Každý športovec bude vybavený oblečením, ktoré si môže obliecť vrstvu po vrstve podľa svojej potreby a aktuálnych poveternostných podmienok,“ dopĺňa 4F. V rámci kolekcie sa použili materiály najvyššej kvality, ako napríklad Pertex® Shield, Toray® alebo Singtex®, prírodné páperie zmiešané s izoláciou Primaloft® Gold a príslušenstvom Duraflex® a YKK®.

4F, OOH
Zdroj: 4F

Skúška v Tatrách

Ešte skôr ako naši športovci a športovkyne odleteli do Pekingu, vyskúšali odolnosť voči nízkym teplotám a silnému vetru bratia Žampovci. Kde inde ako na Skalnatom plese v nadmorskej výške 1 751 metrov za účasti poriadneho tatranského vetra. Vrchné oblečenie hravo odpudzuje vietor, dážď a sneh. Ďalšie vrstvenie poskytuje skutočný komfort, či už naši športovci trávia čas vonku, alebo vnútri. Peking totiž vie svojimi poveternostnými podmienkami poriadne prekvapiť.

Zberateľské kúsky

Olympijské kúsky oblečenia sú dnes už zberateľskou záležitosťou. Po svoj suvenír z olympiády však nemusíš cestovať ďaleko. Dokonca ho môžeš získať aj z pohodlia domova v e-shope 4F. Minimalizuj svoju uhlíkovú stopu oblečením, ktoré je vyrobené aj z recyklovaných materiálov. Spravíš tak niečo pre našu planétu a to nikdy nie je na zahodenie.

získaj svoj zberateľský kúsok
Domov
Zdieľať
Diskusia