Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. januára 2022, 10:56
Čas čítania 0:56
Martin Adam Pavlík

Peter Pellegrini je v karanténe. Bol v kontakte s pozitívnou osobou, do pondelka ruší všetok svoj program

Peter Pellegrini je v karanténe. Bol v kontakte s pozitívnou osobou, do pondelka ruší všetok svoj program
Zdroj: TASR/Martin Baumann
POLITIKA KORONAVÍRUS KORONAVÍRUS SLOVENSKO PETER PELLEGRINI
Uložiť Uložené

Predseda strany Hlas-SD verí, že výsledok testu bude mať negatívny.

Bývalý premiér Peter Pellegrini v sobotu oznámil, že je v karanténe. „Priatelia, keďže včera som bol v kontakte s osobou, ktorá mi dnes oznámila, že je covid pozitívna, do pondelka som zrušil celý svoj program, pretože nechcem nikoho ohroziť. V pondelok pôjdem na PCR test. Verím, že bude negatívny. Všetkým vám želám ešte pekný zvyšok víkendu,“ napísal na Facebook.

 
Pellegrini
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič


Pellegrini mal v nedeľu na TA3 diskutovať s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom. Ten expremiérovi cez Facebook odkázal: „Pánovi poslancovi želám bezproblémové absolvovanie karantény a verím, že dôležitú tému obrannej dohody ešte budeme mať možnosť vzájomne prediskutovať.“

Líder strany Hlas-SD však „oddychuje“ po svojom. Dnes ráno sa už pustil do Igora Matoviča v statuse. „Vyzývam Igora Matoviča, aby splnil svoj verejný sľub. Na tlačovej konferencii 29. marca 2019 v prítomnosti dnešného ministra obrany Jaroslava Naďa vyhlásil — Ak naše hnutie bude súčasťou budúcej koalície, nehrozí, že na Slovensku bude vybudovaná akákoľvek vojenská základňa bez toho, aby nieže o tom rozhodla vláda, ale bez toho, aby o tom rozhodli ľudia v celoštátnom referende,“ napísal Pellegrini.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


„Vážený pán Matovič! Dodržte aspoň raz svoje verejne dané slovo. Iniciujte v Národnej rade referendum o vojenských základniach a Hlas plne podporí jeho vyhlásenie. Ak bude koalícia s opozíciou spoločne presviedčať ľudí, aby na takéto referendum prišli, garantujem vám, že bude úspešné. Poďme sa teda ľudí spýtať, či si želajú vojenské základne na Slovensku – presne tak, ako ste im to pred troma rokmi sľúbili,“ dodal expremiér.


Domov
Zdieľať
Diskusia