Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je PR správa spoločnosti Fumbi.
24. januára 2022, 9:10
Čas čítania 3:38
Sponzorovaný obsah

Na týchto 5 vecí mysli, ak chceš investovať do kryptomien

Na týchto 5 vecí mysli, ak chceš investovať do kryptomien
Zdroj: Getty Images/Chesnot
ZAUJÍMAVOSTI KRYPTOMENY
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Slovenská kryptoinvestičná spoločnosť Fumbi umožňuje širokej verejnosti využívať potenciál kryptomien. Odborníci, ktorí v nej pracujú, ti prinášajú rady, ako najlepšie investovať do kryptomien v roku 2022.

Uvažuješ o tom, že sa pridáš k svojim kamošom a začneš využívať potenciál kryptomien? Teraz môže byť ten správny čas začať. Čím skôr totiž začneš investovať, tým lepšie si môžeš nasporiť na svoju budúcnosť. Kým však začneš, prečítaj si tipy od odborníkov na kryptomeny zo spoločnosti Fumbi.

Investovanie do kryptomien je spojené s rizikom.
krypto
Zdroj: Fumbi

Bezpečnosť musí byť na prvom mieste

Pri investovaní do kryptomien musíš myslieť najmä na bezpečnosť. Vyber si spoľahlivého a overeného partnera. Ak ti nejaká spoločnosť sľubuje zaručené výnosy, môžeš to brať ako výstrahu. Kryptomeny totiž nielen stúpajú, ale zvyknú aj klesať a nikto ti nemôže garantovať istý zisk. Radšej si vyber seriózneho partnera, ktorý sa v kryptomenách skutočne vyzná.


Dôležité je aj bezpečné uskladnenie kryptomien. Existuje viacero typov peňaženiek, ktoré môžeš použiť. Najčastejšie sa líšia úrovňou bezpečnosti, pohodlím, podporou rozličných druhov kryptomien, poplatkami či používateľským rozhraním. Na výber máš papierové, mobilné, webové, softvérové a hardvérové peňaženky. Pokiaľ si založíš účet vo Fumbi, táto súčasť investovania ti odpadá, keďže vo Fumbi sú tvoje kryptomeny bezpečne uložené prostredníctvom platformy Ledger Vault, čo je jedno z najbezpečnejších riešení úschovy kryptomien na svete.

Nekomplikuj si to

Ak chceš vedieť, do ktorej kryptomeny a ako investovať, existuje množstvo stránok, ktoré sledujú kryptosvet a z ktorých môžeš čerpať informácie. Začať môžeš napríklad aj blogom Fumbi, na ktorom nájdeš každý týždeň prehľad aktuálnych udalostí.


Keď si budeš vyberať, do ktorých kryptomien investovať, vezmi do úvahy aj to, prečo kryptomena vznikla a aký plní účel. Nie každý, kto prináša vlastnú kryptomenu, s ňou prináša aj unikátne riešenie a hodnotu. Ak je kryptomena vydávaná na trh cez MLM štruktúru alebo systémom, ktorý sľubuje, že ak teraz kúpiš, potom príde zhodnotenie, môže ísť o klasickú podvodnú Ponziho schému, preto je obozretnosť na mieste.

V roku 2022 sa očakáva pokračujúci trend rozvoja blockchainového gamingu a metaverza a jeho konkrétnejšia interakcia s webom 3.0. Zároveň sa predpokladá implementácia dôkazov nulovými znalosťami, čo by malo zvýšiť ochranu súkromia vo verejných blockchainoch. Preto by malo stáť za to, investovať do projektov, ktoré majú potenciál rozvíjať sa v týchto oblastiach.


Ak nemáš priestor ponoriť sa v rámci témy do hĺbky, istejšie je zjednodušiť si to a nechať to na odborníkov. Vo Fumbi pracujú špecialisti, ktorí vyberajú preverené top kryptomeny za teba. Navyše s Fumbi nemusíš riešiť registráciu na burzách, nákup vybraných kryptomien po jednom, zakladanie peňaženiek, posielanie a uskladnenie kryptomien. Celé portfólio kryptoaktív, medzi ktorými je napríklad bitcoin, ethereum, polkadot, solana či terra, nakúpiš jednoducho na pár klikov a za niekoľko minút.

Nešpekuluj

Vnímaj kryptomeny ako dlhodobý investičný nástroj a nie ako príležitosť na rýchle zbohatnutie, najmä keď o kryptomenách nemáš hlboké vedomosti. Zarobiť zo dňa na deň, to láka mnohých ľudí, ale je to hazard a dlhodobo neudržateľná stratégia, ktorá sa opiera o náhodu. Radšej ber investovanie do kryptomien ako dlhodobú finančnú stratégiu a skús svoje vklady nechať zhodnocovať minimálne v horizonte troch až piatich rokov.

Rozdeľ riziko

Nespoliehaj sa iba na jednu kryptomenu, radšej minimalizuj riziko a kúp si celé portfólio kryptomien. Môžeš si vybrať viaceré aktíva a vložiť do nich sumy podľa toho, akú majú trhovú kapitalizáciu a potenciál.

 
Investovať môžeš aj do pasívnych fondov, ktoré investujú do celkového vybraného trhu. Historicky dosiahli vyšší výnos ako fondy s aktívnym riadením. Takto pracuje napríklad aj základný produkt spoločnosti Fumbi – Fumbi Index Portfólio. Skladá sa iba z top preverených a vybraných kryptomien, ktorých je momentálne 26. Investíciu v ňom spravuje sofistikovaný algoritmus Fumbi tak, aby kopíroval rast trhu a nespoliehal sa na jednotlivé kryptoaktíva.

Nečakaj na najlepšiu príležitosť

Napriek tomu, že trh kryptomien je spojený s výkyvmi, jeho hodnota každý rok narastá. Kapitalizácia trhu kryptomien bola začiatkom roka 2021 na úrovni 670 miliárd eur a v priebehu dvanástich mesiacov vzrástla o 186 % na koncoročnú úroveň 1,928 bilióna eur. Bitcoin mal začiatkom roka cenu 24 165 eur a na konci 40 897 eur. Odborník na kryptomeny a zároveň CEO spoločnosti Fumbi Juraj Forgács predpokladá, že bitcoin môže mať do štyroch rokov hodnotu až 400 000 eur, preto je dobré pustiť sa do kryptosveta čo najskôr.

krypto
Zdroj: Coinmarketcap.com

Ak nevieš, kedy vkladať, môžeš vklady opakovať pravidelne. Opakovanie menších mesačných vkladov je rozumnou stratégiou, pri ktorej znižuješ riziko zle načasovaného nákupu, keď sú ceny a trh relatívne vysoko. Trh s kryptomenami má neporovnateľný rastový potenciál, ale aj možnosť cenových výkyvov. Je preto rozumné znížiť riziko spriemerovaním nákupných cien. Ak si v banke nastavíš trvalý príkaz, napríklad na 50 eur mesačne, nebudeš musieť na vkladanie stále myslieť a plánovať si ho.

S Fumbi môže mať kryptomeny každý

Fumbi je slovenská kryptoinvestičná spoločnosť, ktorá od roku 2018 približuje kryptomeny širokej verejnosti a umožňuje ľuďom investovať do nich už so sumou 50 eur. Za tri roky získala už vyše 80 000 používateľov. Využi výhody, ktoré ti ponúka, a začni s kryptomenami čo najskôr. Môžeš sa spoľahnúť na odborníkov, sofistikovaný algoritmus a zároveň nemusíš mať obavy o bezpečné uloženie kryptomien.

Ak sa bezplatne zaregistruješ do Fumbi cez tento odkaz, na svojom účte k produktu Fumbi Index Portfólio budeš mať hneď portfólio s 26 kryptomenami zadarmo.

Trh kryptoaktív je volatilný a hodnota kryptoaktív môže rýchlo narastať, ale aj klesať. Z uvedeného dôvodu sa investícia do kryptoaktív považuje v súčasnosti za rizikovú. Slovenská spoločnosť FUMBI NETWORK, j. s. a., disponuje príslušnými povoleniami na poskytovanie služieb spojených s kryptoaktívami v zmysle právnych predpisov Slovenskej republiky. Národná banka Slovenska v súčasnosti nevykonáva dohľad nad poskytovaním služieb súvisiacich s kryptoaktívami. Informácie uvedené v tejto reklame nemajú byť vykladané ako investičná rada. FUMBI NETWORK, j. s. a., a ani nikto na trhu s kryptoaktívami nevie zaručiť istý výnos.
Domov
Zdieľať
Diskusia