Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti iFix.
18. januára 2022, 16:00
Čas čítania 1:16
Sponzorovaný obsah

Apple mení servis. Od tohto roku si poradíš aj doma

Apple mení servis. Od tohto roku si poradíš aj doma
Zdroj: Unsplash/Daniel Romero
TECH APPLE
Uložiť Uložené

Doteraz si musel využiť služby autorizovaných alebo zmluvných servisov.

Nový program s názvom Self Service Repair poteší najmä menších servisných technikov a domácich majstrov, ktorí si svoje zariadenia radi opravujú sami. Zatiaľ čo doteraz právo na opravu nemali a po neodbornom zásahu sa zrušila záruka Applu, po novom už budú mať rovnaké možnosti ako autorizované servisy. O tom, ako táto novinka funguje, nám porozprávali odborníci z FixServisu.

iphone
Zdroj: Unsplash/Amin Setode

Originálne náhradné diely a návody na opravy

Od januára tohto roka bude Self Service Repair dostupný v Spojených štátoch a postupne sa začne rozširovať aj do ostatných krajín sveta. Apple spustí špeciálny e-shop, v ktorom si bude môcť každý zakúpiť originálne diely a príslušenstvo na opravy. K dispozícii budú aj kompletné prehľadné návody, pomocou ktorých je možné opraviť zariadenie presne tak, ako by to robili technici v autorizovanom servise. Treba však poznamenať, že Self Service Repair bude najprv dostupný len pre iPhone 12 a 13, neskôr pre Mac s procesorom M1. V ponuke bude viac ako 200 dielov a nástrojov, ktoré sú potrebné pri najčastejších opravách. Neskôr plánuje Apple pridávať aj ďalšie komponenty a návody, aby si doma dokázal vykonať aj komplikovanejšie servisné úkony. 

Bonusové kredity za vrátenie starých súčiastok

Komponenty potrebné na opravu si jednoducho objednáš z e-shopu a následne ich vymeníš podľa prehľadných návodov Apple. Staré diely môžeš poslať späť na zberné miesto Apple, kde budú recyklované. Pokiaľ tak urobíš, dostaneš kredity, ktoré môžeš využiť pri ďalšom nákupe originálnych komponentov. 

iphone
Zdroj: Unsplash/Michal Kubalczyk

Oprava iPhonu a Macbooku pre každého?

Technici z Fixservisu však upozorňujú, že možnosť svojpomocných opráv nemusí byť vhodná pre každého. Pokiaľ so servisom jemnej elektroniky nemáš žiadne skúsenosti, hrozí, že napriek dodržiavaniu návodov od Applu niečo poškodíš. A následná reklamácia iPhonu či Macbooku by ti nemusela prejsť. Pokiaľ teda rád opravuješ veci, táto novinka z dielne spoločnosti Apple ťa rozhodne poteší. Pokiaľ si na svojpomocný servis netrúfaš, respektíve naň nemáš čas, svoje zariadenie môžeš zveriť do rúk profesionálom. V e-shope FixServis.sk nájdeš široké spektrum náhradných dielov Apple a príslušenstva.

Domov
Zdieľať
Diskusia