Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. januára 2022, 6:42
Čas čítania 0:45
Adam Novosad

Zakladateľ najväčšej kryptoburzy Binance konkuruje Zuckerbergovi. Má majetok v hodnote takmer 100 miliárd dolárov plus kryptomeny

NEWS KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Changpeng „CZ“ Zhao svojím majetkom podľa portálu Bloomberg atakuje hranicu 100 miliárd dolárov.

Zakladateľ najväčšej kryptomenovej burzy sveta Binance už nakúka do prvej desiatky najbohatších ľudí sveta. Changpeng „CZ“ Zhao sa vôbec prvýkrát dostal do hľadáčika rebríčka Bloomberg Billionaires Index, ktorý zhromažďuje informácie o podnikateľských aktivitách najmajetnejších osôb sveta a na základe výpočtov a odhadov určuje, akú hodnotu by mohol mať ich majetok, uvádza Coindesk.

Bloomberg odhaduje, že Zhao vlastní majetok v hodnote 96 miliárd dolárov, čo je suma porovnateľná s velikánmi ako Mark Zuckerberg z Facebooku či Larry Page a Sergej Brin z Google. Ak by bol odhad pravdivý, Zhao by pre seba uchmatol pozíciu najbohatšieho človeka Ázie pred indickým miliardárom Mukeshom Ambanim.

Binance
Zdroj: Binance.com

Šokujúco však vyznieva konštatovanie, že Bloomberg v odhade majetku nebral do úvahy kryptomeny, ktoré má Zhao v osobnom vlastníctve. Odhad vyplýva výlučne z verejne dostupných informácií o spoločnosti Binance, z ktorej Zhao podľa analýzy stále vlastní 90 percent. Binance minulý rok zaknihovala tržby vo výške 20 miliárd dolárov.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Ak by bola pravda, že Zhao má v osobnom vlastníctve bližšie nešpecifikované množstvo kryptomien, hodnota jeho majetku by mohla byť podľa Bloombergu v skutočnosti výrazne vyššia. Po pripočítaní vlastnených kryptomien by sa Zhao mohol poľahky prehupnúť aj cez hranicu 100 miliárd dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia