Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Pelikan.sk
30. decembra 2021, 11:30
Čas čítania 3:37
Sponzorovaný obsah

Túžiš precestovať svet? Pozri, ako ľahko si môžeš splniť svoj sen

Túžiš precestovať svet? Pozri, ako ľahko si môžeš splniť svoj sen
Zdroj: Nathan John, Unsplash
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE EXPO 2020 DUBAJ KAM NA DOVOLENKU
Uložiť Uložené

V Dubaji práve prebieha EXPO 2020, kde si môžeš užiť atrakcie, krásy aj gastronómiu z celého sveta. Využi lacné letenky, ktoré teraz začínajú na cene 130 €.

Dubaj je zaujímavá destinácia, ktorú sa oplatí navštíviť, ak chceš zažiť futuristické mesto snov s nezabudnuteľnými výhľadmi, so skvelou gastronómiu, ale aj nekonečnú ponuku adrenalínových zážitkov – na zemi, vo vode aj vo vzduchu. V jednom meste nájdeš najvyššiu budovu sveta, nekonečné púšte a užiješ si tu aj prechádzky historickými uličkami. Každý si tu skrátka príde na svoje – dobrodružní cestovatelia, mladé páriky aj rodiny s deťmi. Teraz sa sem však oplatí ísť o niečo viac ako inokedy. Prečo to tak je, ti povieme v spolupráci s Pelikánom.

dubaj
Zdroj: Refresher

Naplánuj si tematické dni plné výhľadov či svetových rekordov alebo skús na každý deň mix zo všetkého. Nemusíš si pritom brať týždeň dovolenky, Dubaj si naplno vychutnáš aj počas štyroch dní, pokojne ti postačí predĺžený víkend. 

Letenky začínajú na cene 130 € a kompletná dovolenka na cene od 400 €. O program rozhodne nie je núdza, či už sa rozhodneš zostať na predĺžený víkend, alebo dva týždne. Tipy, čo všetko tu môžeš vidieť a ako to všetko stihnúť, spolu s výhodnými letenkami, nájdeš na webe Pelikanu

viac informácií

Navštív krajiny z celého sveta vďaka výstave EXPO 2020 

Jedným z najväčších lákadiel Dubaja je aktuálne aj svetová výstava EXPO 2020 Dubaj. Je doslova mestom v meste, kde nájdeš celý svet – okrem Dubaja tak na jednom mieste navštíviš svoje obľúbené či vysnívané krajiny. Čakajú ťa tu dve stovky pavilónov, nekonečný program, úžasná architektúra a audiovizuálne a technické prezentácie krajín z celého sveta berúce dych. Rozhodne odporúčame vymedziť si na návštevu výstavy EXPO 2020 aspoň jeden deň. 

Expo 2020 si užili aj niektorí členovia redakcie Refresheru.
Expo 2020 si užili aj niektorí členovia redakcie Refresheru. Zdroj: Refresher

Odporúčame ti vytypovať si pavilóny, ktoré chceš navštíviť, a vopred si do nich rezervovať termín prostredníctvom oficiálnej aplikácie EXPO alebo sa k nim vybrať hneď skoro ráno. A čím sa pavilóny prezentujú? V singapurskom na teba čaká živá prezentácia splynutia prírody s mestom – lemuje ho totiž 80-tisíc rastlín, vyrába si sám energiu pomocou fotovoltaických panelov a je kompletne sebestačný a uhlíkovo neutrálny.

O kúsok ďalej v pavilóne Maďarska, ktoré sa prezentuje kúpeľníctvom, si môžu bazén plný guľôčok konečne vychutnať aj dospelí návštevníci, a to v spojení s audiovizuálnou prehliadkou krás krajiny. Vynechať by si nemal ani návštevu Japonska, ktoré má pre teba pripravený zážitok od začiatku až do konca v šiestich samostatných miestnostiach s interaktívnou šou či vlastným avatarom – ponáhľaj sa doň však hneď ráno, je to práve japonský pavilón, na ktorý čakacia lehota dosahuje až 90 minút.

 

Pavilón Saudskej Arábie ťa ohromí už pri prvom pohľade – zaberá plochu dvoch futbalových ihrísk a je druhým najväčším po pavilóne Spojených arabských emirátov. Vnútri na teba čaká história, súčasnosť, ale aj budúcnosť krajiny, ktorá je prezentovaná aj na LED podlahe s 8-tisíc svetlami – je to práve tento pavilón, ktorý získal dokopy tri zápisy do Guinnessovej knihy rekordov. Keďže sa všetky týkajú osvetlenia, odlož si jeho návštevu až na čas po zotmení.

Pavilón Saudskej Arábie.
Pavilón Saudskej Arábie. Zdroj: Refresher

Po celom dni chodenia padne dobre najmä tvojim nohám návšteva brazílskeho pavilónu, ktorý je spolovice naplnený vodou, vyblázniť sa môžeš zase v Luxembursku, ktoré má v areáli ako jediné pavilón so svojou vlastnou šmykľavkou. Nevynechaj ani gastronómiu, na jednom mieste totiž ochutnávaš celý svet – dopraj si kávu v Taliansku či na Jamajke, na obed si daj pravú indickú kuchyňu, sushi či naše bryndzové halušky. 


Do Dubaja aj na EXPO 2020 sa môžeš preniesť aj prostredníctvom nášho vlogu. 

Expozície sú otvorené sedem dní v týždni a výstava EXPO 2020 bude prebiehať až do 31. marca. Vstupenku na EXPO 2020 najčastejšie získaš zadarmo k letenke, prípadne si ju môžeš dokúpiť samostatne. 
Letenka so vstupom na Expo 2020

Atrakcie, ktoré lámu rekordy 

Dubaj je miesto, kde nájdeš tie najvyššie budovy, najväčšie nákupné centrá, najväčšie ohňostroje a iné naj, ktoré získavajú zápisy do Guinnessovej knihy rekordov. Momentálne si môžeš užiť výhľady na toto mesto snov z najvyššieho vyhliadkového kolesa na svete, ktoré siaha do výšky 250 metrov. Ďalšie miesto ako stvorené na takzvané „Instagram friendly“ fotky je najvyššie položený infinity bazén, ktorý navštívil aj náš tím. A bezkonkurenčný výhľad na celé mesto, ktorý nemôžeš vynechať? Z najvyššej budovy sveta Burdž chalífa, pri ktorej by si sa mal zastaviť aj večer, keďže tu žne slávu tancujúca fontána. 

dubaj, expo 2020
Zdroj: Refresher

Ak si viac na zábavu ako na výhľady z výšky, tú si užiješ v zábavnom vodnom parku Wild Wadi s 30 toboganmi. Ďalším takým je jedinečný zábavný park Dubai Garden Glow – nájdeš tu Art park, Magic park, Dinopark aj Ice park, takže si tu prídu na svoje prípadne aj deti. Jednoznačne sa oplatí navštíviť aj najväčšie akvárium sveta, ako inak, v jednom z najväčších nákupných centier na svete – The Dubai Mall. Hlavná nádrž akvária je vysoká 4 poschodia, obsahuje 10 miliónov litrov vody a okolo 140 druhov živočíchov. 

dubaj, akvárium
Zdroj: Unsplash/Simon Humler

Rozhodne nemôžeš vynechať návštevu púšte, historických častí mesta a neustále v Dubaji prebiehajú rôzne festivaly, kde si každý príde na svoje – od milovníkov umenia až po nadšenkyne módy, ktoré si chcú domov priniesť nejaký unikátny kúsok. Netreba opomenúť ani ohromujúce pláže, napríklad Jumeirah Beach ti ponúka jednak pláž s priezračnou vodou a bielym pieskom, no zároveň výhľad na dominanty Dubaja.

dubaj
Zdroj: Refresher

Aktuálne si tu nemusíš robiť starosti s pandemickou situáciou, keďže zaočkovanosť obyvateľov je 100 percent. Jediná podmienka na príchod – pri vstupe do lietadla sa musíš preukázať negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín. 

Okrem všetkých atrakcií, krásnych výhľadov a zážitkov, ktoré na teba v Dubaji čakajú, ťa po príchode privíta aj príjemne teplé počasie. Kým na Slovensku máme sneženie a jednociferné teploty, v Dubaji je teraz príjemných 25 °C a viac. Si pripravený vytiahnuť letné oblečenie a zažiť tie rôznorodé aktivity, ktoré ťa tu čakajú?

Dovolenka v Dubaji
Domov
Zdieľať
Diskusia