Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2021, 17:25
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Najčastejšie dievčenské a chlapčenské mená za rok 2021. Ministerstvo ukázalo, ako Slováci pomenúvajú deti

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Rovnako ako vlani, aj v roku 2021 sú najčastejšie mená tohtoročných detí Ema a Jakub.

Ministerstvo vnútra na Facebooku informuje o najpoužívanejších menách pre novonarodené deti na Slovensku. Podobne ako pred rokom, aj teraz rezort konštatuje, že prvé miesto v rebríčku najpoužívanejších mien sa nemení v prípade chlapcov ani dievčat. 

„Držiteľkou mena Ema je v tomto roku zatiaľ 674 dievčatiek. Novonarodených Jakubov máme doteraz 1 222,“ informuje ministerstvo vnútra s tým, že údaje sú aktualizované k 30. novembru. Z chlapcov nasledujú po mene Jakub aj Adam, Samuel, Michal, Oliver, Tomáš, Filip, Matej, Lukáš a Martin.

 „V druhej desiatke najčastejších mien sú Richard, Alex, Matúš, Tobias, Dávid, Peter, Šimon, Patrik, Dominik a Ján.“

Na druhom mieste po Eme nasleduje Nina. Po nich Sofia, Eliška, Viktória, Sára, Natália, Nela, Mia a Hana. „V druhej desiatke mien je Tamara, Karolína, Kristína, Anna, Diana, Laura, Olívia, Michaela, Rebeka a Júlia.“


Ministerstvo vnútra dodáva, že aj keď už v aktuálnych rebríčkoch nedominujú mená ako Jozef, Ján, Peter alebo Mária, Anna a Zuzana, na Slovensku sú aj tak najrozšírenejšími už dlhé roky. „Predpokladá sa, že v najbližšom čase sa do zoznamu najrozšírenejších mien Slovenska dostanú aj Jakubovia a Emy,“ dodávajú.

MV SR
Zdroj: MV SR
MV SR
Zdroj: MV SR

Domov
Zdieľať
Diskusia