Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2021, 12:11
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik TASR

Piťovec Rajecký z mafiánskych zoznamov ide do väzby. Známy je aj z fotky s Borisom Kollárom na Kube

NEWS BORIS KOLLÁR MAFIA PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Na Rajeckého bol vydaný medzinárodný zatykač.

Obvineného Tomáša Rajeckého vzali do väzby. Rozhodla o tom sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Rozhodnutie nie je právoplatné.


„Dôvodom väzby je obava, že obvinený ujde alebo sa bude skrývať, teda úteková väzba,“ uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. Proti rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť proti neakceptovaniu kolúznej a preventívnej väzby. Obvinený sa podľa Kudjákovej vyjadrí v zákonnej lehote. „O sťažnostiach rozhodne Najvyšší súd SR,“ podotkla.

Odporúčané
Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti Mafiána Juraja „Piťa“ Ondrejčáka muselo na súd dostať 350 policajtov. Zbraňový arzenál mohli gangu závidieť všetci konkurenti 21. februára 2019, 13:30

Polícia pátrala po Tomášovi Rajeckom od marca 2021 na základe vydaného medzinárodného a európskeho zatýkacieho rozkazu. Tomáš Rajecký je obvinený z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. Obvinenia sa majú okrem iného týkať ilegálnej výroby a distribúcie cigariet.

Rajecký je človek z mafiánskych zoznamov. Na údajného člena skupiny tzv. piťovcov Rajeckého bol vydaný medzinárodný a európsky zatykač. Známy je aj z fotografie, na ktorej pózuje so súčasným predsedom parlamentu Borisom Kollárom na Kube.

Boris KollárPiťoRajecký
Zdroj: Nový Čas
Domov
Zdieľať
Diskusia