Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 15:34
Čas čítania 0:48
Eduard Starkbauer

Kevin Spacey musí producentovi House of Cards zaplatiť vyše 30 miliónov dolárov

Kevin Spacey musí producentovi House of Cards zaplatiť vyše 30 miliónov dolárov
Zdroj: Netflix
OSOBNOSTI
Uložiť Uložené

Producentská spoločnosť aj oscarový herec sa po 4 rokoch od prevalenia aféry dočkali rozsudku.

The Variety informuje o výsledku rozhodcovského konania, na základe ktorého musí Kevin Spacey zaplatiť producentskej spoločnosti MRC ušlý zisk vo výške 30 miliónov dolárov. Šiestu sériu mimoriadne úspešného seriálu House of Cards, v ktorom hral Spacey hlavnú rolu, v roku 2017 neplánovane skrátili o 5 epizód. Dvojnásobný držiteľ Oscara podľa producentov porušil zmluvu obmedzujúcu sexuálne obťažovanie počas natáčania.

MRC v žalobe argumentovala aj zvýšenými produkčnými nákladmi spojenými s prepísaním zvyšku série. Súd rozhodol po minuloročnom 8 dní trvajúcom arbitrážnom konaní. Milión dolárov navyše herec zaplatí za súdne trovy a náklady na advokátov.

Odporúčané
Kevin Spacey si zahrá v prvom filme od obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Hrať bude detektíva vyšetrujúceho pedofila Kevin Spacey si zahrá v prvom filme od obvinenia zo sexuálneho obťažovania. Hrať bude detektíva vyšetrujúceho pedofila 26. mája 2021, 12:30

V novembri 2017 získalo CNN svedectvá ôsmich členov štábu House of Cards, ktorí tvrdili, že Spacey vytvoril „toxické prostredie, mal nevhodné poznámky a obchytkával mladých mužov“. Vtedy spoločnosť MRC zrušila jeho postavu a prerušila aj natáčanie seriálu.

Produkčná spoločnosť začala od herca vymáhať finančnú kompenzáciu v januári 2019. Počas vypočúvania vypovedalo 20 svedkov a zainteresovaných osôb. Podľa zistení Complexu vtedy Spacey obratom podal žalobu na producentov. Tvrdil, že mu účinkovanie v seriáli zakázali bezdôvodne.

Kevin Spacey.
Kevin Spacey. Zdroj: Netflix

Spacey bol jednou z prvých významných osobností, ktoré obvinili v rámci kampane #Me Too. Tá si v októbri 2017 získala pozornosť celého sveta po tom, ako viacero žien obvinilo hollywoodskeho producenta Harveyho Weinsteina zo sexuálneho zneužívania.

Domov
Zdieľať
Diskusia