Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti VOYO.
27. novembra 2021, 10:30
Čas čítania 3:20
Sponzorovaný obsah

Nevieš, čo pozerať? Máme pre teba tipy na mrazivé dokumenty aj zábavné seriály

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Od krimisérie o najväčšom sériovom vrahovi československých dejín až po reality šou.

Prichádzajú dlhé studené večery a zas raz pomaly meníme žúry a popíjanie s kamarátmi za chvíle pri seriáloch a filmoch. Ak patríš k tým, ktorí vždy strávia vyberaním filmu či seriálu 30 minút, trošku ti s tým pomôžeme. V spolupráci s VOYO sme si pre teba pripravili zoznam filmov a seriálov, ktoré tu nájdeš a rozhodne stoja za pozretie. Od mrazivých dokumentárnych cez skutočné príbehy až po populárne filmy a seriály. 

Trainspotting

Klasika natočená podľa knižnej predlohy od spisovateľa Irvina Welsha. Tento film má už síce 25 rokov, no nič to nemení na jeho obľúbenosti a kvalite. Cez úprimné rozprávanie hlavnej postavy Marka Rentona odhaľuje životy drogovo závislých z Edinburghu. Popritom tu je stále prítomný odpor voči konzumnej spoločnosti. Renton a jeho priatelia majú v životoch prítomný jednoduchý kolobeh: zohnať dávku a zdrogovať sa. Pomedzi to si však vo filme svedkom rôznych vtipných situácií, ktoré sa hrdinom v ich šialených životoch dejú.

Sleduj Trainspotting


Ak si fanúšikom filmov o drogovej tematike, určite si pozri aj film Extáza, ktorý je taktiež natočený podľa knihy Irvina Welsha. 

Prípad Roubal 

Mrazivý prípad jedného z najväčších československých sériových vrahov je jednou z noviniek, ktorú momentálne nájdeš na VOYO. Miniséria ťa prevedie nielen históriou tohto neslávneho vraha, ktorý podľa všetkého svoje obete doslova týral, ale aj samotným vyšetrovaním a priblíži ti prácu polície. Na tvorbe seriálu totiž spolupracoval aj vyšetrovateľ prípadu. Hlavnú postavu vraha si zahrá Hynek Čermák. Môžeš sa pripraviť na sledovanie so zatajeným dychom sprevádzané zimomriavkami. 

Sleduj Prípad roubal

Mestečko Schitt’s Creek

Komediálny seriál zobrazuje zábavné momenty zo života zbohatlíckej rodiny Roseovcov, ktorá sa ocitne bez peňazí a presťahuje sa do mestečka Schitt’s Creek, ktoré kedysi kúpili ako vtip. Ocitnú sa v lacnom moteli a musia čeliť bežným povinnostiam normálnych ľudí, na ktoré neboli doposiaľ zvyknutí. Samozrejme, že sú zaskočení situáciami, ktoré odrazu musia vo svojich životoch riešiť. Rodinka je zábavná nielen sama osebe, ale aj pre všetkých ostatných obyvateľov mestečka, pre ktorých predstavuje podivuhodný nový úkaz v meste.

Sleduj mestečko Schitt’s Creek

Britney Spears: Život pod dohľadom

Život speváčky Britney Spears bol 13 rokov pod dohľadom jej otca, ktorý sledoval každý jej krok, odpočúval jej spálňu a robil mnoho ďalších hrozivých vecí. Dokument Britney Spears: Život pod dohľadom prináša šokujúce výpovede ľudí o živote 39-ročnej matky dvoch detí v opatrovníctve, ktoré mnohí prirovnávajú k väzeniu. 

Sleduj dokument o Britney Spears

Viac sa o živote Britney dozvieš aj v dokumente Osloboďte Britney Spears, ktorý taktiež nájdeš na VOYO.

S láskou Vincent

Tento film je svojím spôsobom životopisný, no rozhodne výnimočný, pokiaľ ide o spracovanie. Je totiž vytvorený animáciou olejových malieb, na ktorých tvorbe sa podieľalo 125 maliarov. Spoločne vytvorili 66 960 malieb podľa pôvodných 94 van Goghových diel. Svojím spracovaním ide o jediný film svojho druhu. Cez čarovné stvárnenie spoznáš život Vincenta van Gogha, pričom filmový príbeh je založený na obsahu 800 listov, ktoré si slávny maliar písal so svojím bratom. 

Sleduj s Láskou vincent

Meky 

Ak si doposiaľ nevidel dokument zo života Mira Žbirku, tak nie je vhodnejší moment. Možno poznáš jeho piesne, no aký bol jeho život naozaj, vie azda len málokto. Energický filmový portrét Meky predstavuje populárneho speváka z tesnej blízkosti, úplne otvorene a úprimne, v nečakaných súvislostiach aj s humorom. Žbirkovu spoveď dopĺňajú zábery z koncertu v Londýne aj rozsiahly archívny materiál.

Sleduj dokument meky

Pán profesor

Ak si ešte tento seriál z prostredia gymnázia nezaregistroval, tak je načase. Uvidíš tu rôzne známe tváre, ale aj mladých šikovných hercov. Medzi hlavnými postavami je triedny učiteľ Samo (Tomáš Maštalír), ktorý je známy svojimi nevšednými učebnými praktikami a zároveň tým, že problémy študentov považuje za svoje vlastné. Seriál mnohokrát otvára aj tabuizované témy, s ktorými sa mladí ľudia bežne stretávajú. 

Sleduj seriál Pán profesor

Adele – One Night Only

Ak máš rád hudobnú tvorbu speváčky Adele, vďaka tomuto dokumentu môžeš nahliadnuť aj do jej súkromia. Uvidíš unikátne vystúpenie, ktoré sa natáčalo pod holým nebom v ikonickom observatóriu Griffith v Los Angeles v Kalifornii. Nájdeš tu aj špeciálny rozhovor s Oprah Winfrey, ktorý vznikol priamo v jej záhrade. Adele fanúšikom vyrozpráva o svojom novom albume, príbehoch, ktoré sa skrývajú za piesňami, ale aj o svojom živote po rozvode s manželom.

Sleduj dokument o Adele

Most

Trilerový krimiseriál sleduje prípad záhadnej vraždy, ktorá má miesto činu v dvoch krajinách – v Dánsku a vo Švédsku. Vyšetrovatelia totiž nájdu telo na hraničnej čiare a kuriózny prípad spojí vyšetrovateľov – empatického dobráka Martina Rohdeho z Dánska a strohú a odmeranú Sagu Norénovú zo Švédska. Most sa tak stane nielen dejiskom prvej vraždy sériového vraha, ale aj miestom činu, ktoré vytvorí tím zo zdanlivo úplne protikladných vyšetrovateľov. 

Sleduj seriál Most

Love Island

Ak ťa bavia reality šou, tak Love Island ťa doslova prilepí k obrazovke. Na VOYO si môžeš pozrieť sériu tej slovenskej, ktorá sa nedávno skončila, prípadne pokračovanie šou Love Island After, ktoré ukáže, ako vyzerá život súťažiacich po tom, čo opustili ostrov. Zároveň tu nájdeš aj momentálne prebiehajúcu sériu Love Island Austrália, ktorá sleduje partičku mladých ľudí rozhodnutých nájsť lásku na španielskom ostrove.

Sleduj Love Island

Sleduj filmy a seriály na VOYO
Domov
Zdieľať
Diskusia