Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová TASR
14. novembra 2021, 15:26
Čas čítania 1:17

Slovak Lines v Bratislave definitívne končia, nahradí ich nová firma. Prichádzajú zmeny v cestovných poriadkoch

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Spoločnosť Arriva podpísala s krajom zmluvu na desať rokov v hodnote viac ako 330 miliónov eur.

Firma Slovak Lines v nedeľu večer definitívne končí v Bratislave. Dopravca dnes dokonca informoval, že z dôvodu zmeny dopravcu bez náhrady nevyšle posledné spoje, ktoré mali prevážať ľudí v noci z nedele na pondelok. Tu je zoznam liniek, ktorých sa toto rozhodnutie týka.

Firmu na ďalších 10 rokov v hlavnom meste nahradí spoločnosť Arriva Mobility Solutions, ktorá vyhrala v medzinárodnej súťaži. Bratislavský samosprávny kraj s firmou po ukončení súťaže podpísal zmluvu na desať rokov za vyše 330 miliónov eur. Slovak Lines bude aj naďalej prevádzkovať autobusovú stanicu v Bratislave, ruší však spoj do rakúskeho Hainburgu, niektoré školské autobusy a spoje v MHD.

autobus Slovak Lines
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Nový dopravca, rovnaké ceny lístkov

Spoje majú na seba lepšie nadväzovať, zmeniť chcú aj vzhľad autobusových zastávok či cestovné poriadky. „Nový dopravca bude musieť po uplynutí prechodného obdobia splniť technické a prevádzkové štandardy, ktoré prinesú zákazníkom vyššiu kvalitu cestovania,“ povedal predseda kraja Juraj Droba.

17. mája 2024, 18:00 Čas čítania 0:52 Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY

Autobusy nového dopravcu majú byť napríklad klimatizované, nízkopodlažné a s bezplatným pripojením na internet cez WiFi sieť. Stanovený budú mať aj maximálny vek vozidiel. Pribudne hlásenie pre nevidiacich, modernejší informačný systém poskytujúci vyšší rozsah informácií o trase a prestupoch na linke. Ceny lístkov zostanú nezmenené. V platnosti rovnako zostanú aj čipové karty vydané doterajším regionálnym dopravcom Slovak Lines, aj dobité kredity.

Autobusy spoločnosti Arriva odstavené na parkovisku.
Autobusy spoločnosti Arriva odstavené na parkovisku. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Nové cestovné poriadky

Pre oblasti Pezinok, Senec a Šamorín zmenia cestovné poriadky tak, aby zabezpečili lepšiu nadväznosť na vlakové či iné autobusové spojenia a tiež skrátenie cestovného času. Pre oblasť Malaciek dôjde k obdobným zmenám až zhruba o mesiac neskôr.

Domov
Zdieľať
Diskusia