Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2021 o 20:00
Čas čítania 1:30
Kamila Šebestová

TOP 3 vo štvrtok: Prezidentke sa nepáči, ako u nás manažujú covid, Záborskej zákon neschválili a vodič Maserati uháňal 150 km/h

REFRESHER KORONAVÍRUS OČKOVANIE TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Tri udalosti, ktoré ti dnes nesmú uniknúť.

Zuzane Čaputovej sa nepáči, ako „sa u nás manažuje covid“

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej majú byť opatrenia odborným rozhodnutím, nie politickým. „Bezpochyby má vláda svoj podiel na tom, ako je pandémia manažovaná a aká je výsledná pandemická situácia,“ povedala v relácii Braňa Závodského. Podľa nej to navonok môže vyzerať, že koaličné strany ťahajú všetky len svojím smerom, sú nejednotné a nevedia spoločne viesť krajinu. 

Kritizovala aj kroky opozície, ktorá vyvoláva v ľuďoch nenávisť prostredníctvom klamstiev. „Čomu to má pomôcť? K zníženiu hladiny covidu? Tiež nie som spokojná s tým, ako sa covid manažuje, robíme to pomaly, ale to neznamená, že budem vulgárna, hrubá a budem klamať.“

Viac o tom, čo povedala Zuzana Čaputová v Rádiu Expres, si prečítaš tu

Zuzana Čaputová
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prísny interrupčný zákon Anny Záborskej napokon neschválili

Poslanci Národnej rady SR dnes hlasovali o interrupčnom zákone, ktorý predložila do parlamentu konzervatívna poslankyňa Anna Záborská. Za schválenie boli Šeliga, Sme rodina, Kotleba aj väčšina OĽaNO. Prísny interrupčný zákon, ktorý mal skomplikovať ženám prístup k umelému prerušeniu tehotenstva, však napokon neschválili. 

Odporúčané
Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať Prezidentka Čaputová: Bezpečnosť vrcholových politikov sa zhoršila, ale nemôžeme preto zdupkať 22. apríla 2023 o 9:00

V rokovacej sále bolo v čase hlasovania 134 poslancov parlamentu, prvotný návrh poslanca Peter Cmoreja (SaS), aby sa o interrupciách vôbec nehlasovalo, podporilo len 52 poslancov.  Počas hlasovania o pozmeňujúcich návrhoch po sebe poslanci kričali, nadávali si a osočovali sa nemiestnymi poznámkami.

Viac o priebehu hlasovania si prečítaš tu.

NR SR
Zdroj: NR SR

Vodič Maserati šiel po slovenskom meste rýchlosťou takmer 150 km/h

Polícia Slovenskej republiky na Facebooku informovala o kurióznom prípade zo Zlatých Moraviec. Zatiaľ čo v obci je povolená maximálne päťdesiatka, vodič luxusného športového vozidla značky Maserati šiel rýchlosťou až 149 km/h. Dopravní policajti ho síce nestihli zastaviť, zaslali mu však poriadne mastnú pokutu.

„Vodič si možno myslí, že dobre dopadol a že ho už nečaká žiaden postih, no je na omyle! Polícia tento priestupok rieši v rámci tzv. objektívnej zodpovednosti a majiteľovi auta tak bola zaslaná pokuta vo výške 798 eur,“ píše polícia na sociálnej sieti.

Viac o vodičovi, ktorý si myslel, že je vo filme Rýchlo a zbesilo, si prečítaš tu.

tachometer, Maserati
Zdroj: Facebook/Polícia SR

Instagramový príspevok dňa

Poslanecká sála bola dnes do poslednej chvíle v napätí. Hlasovalo sa o osude žien na Slovensku. Návrh zákona Anny Záborskej o sprísnení interrupcií však neprešiel. Na túto správu s radosťou reagovali viaceré známe osobnosti či instagramové profily vrátane @ba_snenie. Viac o dnešnom hlasovaní si prečítaš v našom článku

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Basnenie (@ba_snenie)

Domov
Zdieľať
Diskusia