Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Swappie.
31. októbra 2021, 10:30
Čas čítania 3:36
Sponzorovaný obsah

6 dôvodov, pre ktoré ľudia nedajú dopustiť na iPhony

6 dôvodov, pre ktoré ľudia nedajú dopustiť na iPhony
Zdroj: Swappie
TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Funkcie, skvelý fotoaparát, intuitívne ovládanie a najnovšie aplikácie sú len zlomok benefitov.

Smartfóny s odhryznutým jabĺčkom sa stali doslova fenoménom. Rozdeľujú ľudí na dve skupiny – tých, ktorí ich milujú, a tých, ktorí ich považujú za zbytočne predražené. Mnohokrát sa však aj tá druhá skupina nechá presvedčiť. Čo sú tie kvality, ktoré často prinútia aj zarytých „androiďákov“ prejsť na iPhone? V spolupráci so Swappie sme sa pozreli na to, čo majú ľudia na týchto telefónoch najradšej.

Skôr ako si povieš, že nemá zmysel si to čítať, lebo aj tak naň nemáš, skús dať šancu Swappie, ktorý má v ponuke repasované iPhony za naozaj výhodné ceny. Nie je to žiaden bazár, každý telefón prešiel rukami technikov a máš naň 12-mesačnú záruku. Všetky Swappie iPhony fungujú ako nové. Takže nezúfaj, lebo cena iPhonu už dávno nemusí byť jeho mínus. Dokonca ak iPhone máš, tu ho môžeš predať. 

Viac informácií
swappie, telefóny, iphone
Zdroj: Swappie

1. Fotky, ktoré každý miluje 

Nemusíš vlastniť iPhone nato, aby si vedel, že fotoaparát je jeho veľmi silnou zbraňou. Tento telefón je doslova preslávený skvelými fotografiami, za ktoré vďačí nielen optike, ale hlavne premakanému softwéru. Rovnako premakané máva často aj videá s automatickou stabilizáciou a plusom je okamžité preostrovanie, sériové snímanie fotografií a funkcie, ktoré ti fotoaparát ponúka.

Môžeš si tu prispôsobovať rôzne scény, robiť spomalené videá, perfektné panorámy, nehovoriac o obľúbených Live Photos. Tí, čo z každého festivalu či párty odchádzajú s desiatkami videí, sa budú určite tešiť vysokej kvalite zvuku, s akou ho dokážu tieto telefóny nahrávať. Práve preto ich uprednostňujú rôzni umelci, influenceri a tvorcovia obsahu, ktorí potrebujú vytvárať kvalitné videá a fotografie bez použitia drahej techniky. 

fotka, fotenie, apple, ľudia
Zdroj: Unsplash/Connor Olson

2. Upozorní ťa na štekanie a je intuitívny

Možno sa zdá ovládanie iPhonu ľuďom, ktorí sú zvyknutí na prostredie Androidu, komplikované, no dokážeš si veľmi rýchlo zvyknúť. Má svoju výhodu v tom, že nech sa deje čokoľvek, dokážeš sa jedným tlačidlom dostať späť na hlavnú plochu. Pri iPhone sa nemusíš starať ani o čistenie RAM pamäte či o manuálne zatváranie aplikácií


Navyše má iPhone veľa šikovných funkcií, ktoré iné telefóny pomaly kopírujú od Applu. Dokáže napríklad rozoznať zvuky ako klopanie na dvere, mačku, psa či plač dieťaťa a pošle ti upozornenie. Alebo si môžeš prispôsobiť jednoduché dvojité či trojité poklepanie na zadnú stranu a priradiť k tomuto úkonu nejakú funkciu. Môžeš si takto napríklad zasvietiť doma svetlo. Takýchto funkcií majú iPhony viac a vedia ti šikovne uľahčiť ovládanie telefónu. 

Tieto zvuky vie iPhone rozoznať.
Tieto zvuky vie iPhone rozoznať. Zdroj: Marián Biel


3. Skvelé zabezpečenie a prepojenie viacerých zaradení

Ak už si majiteľom nejakého zariadenia od Applu, tak si určite nie raz rozmýšľal nad kúpou ďalšieho. Apple to má do detailu premyslené a dokáže prepojiť všetky zariadenia tak, aby fungovali v tvoj prospech. Môžeš jednoducho telefonovať či odpisovať na esemesky na notebooku, hľadať svoje ďalšie zariadenie či ľahko preposielať súbory, a to nielen na svojom zariadení, ale aj s kamarátmi, ktorí majú tiež iPhone.

Máš svoje Apple ID, vďaka ktorému máš prístup na osobné úložisko – iCloud. To však môžeš zdieľať aj s ďalšími členmi rodiny či priateľmi a ušetriť. Vďaka iCloudu si môžeš nastaviť automatické zálohovanie na iCloud Drive a následne si nemusíš robiť starosti s pravidelným zálohovaním. Obrovským plus, ktoré tento ekosystém má, je jednoznačne bezpečnosť.

iphone, apple
Zdroj: Swappie

4. Ako prvý má najlepšie aplikácie

Toto poriadne pocítili všetci používatelia smartfónov s Androidom, keď začal boom aplikácie Clubhouse. Kým sa jej dočkali ľudia s Androidom, všetkých to už prestalo baviť. Podobne to však býva s väčšinou aplikácií. Najčastejšie bývajú aplikácie vytvárané primárne pre operačný systém iOS, a tak používatelia iPhonov zažívajú akúsi exkluzivitu.

5. Bezproblémovo funguje a nečakáš na aktualizácie

Ak si jedným z tých, ktorí majú problém zistiť, akú veľkosť RAM či procesor potrebuje tvoj mobil, práve iPhone je pre teba ako stvorený. Nemusíš sa vôbec báť toho, že by bol technicky nedokonalý, nezvládal väčšiu záťaž a že ho budeš musieť reštartovať častejšie ako nabíjať. Telefóny s odhryznutým jabĺčkom fungujú väčšinu času dobre a dá sa na ne spoľahnúť

Taktiež sa môžeš spoľahnúť na to, že ak si vyberieš iPhone, tvoj telefón bude mať vždy k dispozícii najnovšiu aktualizáciu softvéru, ktorá zariadi vyššie spomenuté benefity. A to nielen pre najnovšie modely, ako to často býva pri telefónoch s Androidom. Toto je jedna z veľkých výhod Applu, keďže ako jeden z mála výrobcov poskytuje aktualizácie aj pre staršie telefóny.

swappie, iPhone, telefón, mobil
Zdroj: Swapppie

6. Nemusíš ho meniť každý rok

Práve možnosť aktualizácie starších modelov iPhone pomáha zvyšovať jeho životnosť. Iné mobily sa začnú po niekoľkých rokoch zasekávať a oproti svojim novším súrodencom skrátka nestačia, čo sa ti pri iPhone stať nemusí. 

Navyše ak si dávaš na svoj telefón pozor, dostatočne ho chrániš, predlžuješ jeho životnosť aj zvonka. Mnohokrát stačí po niekoľkých rokoch vymeniť iba batériu a predĺžiš mu život o niekoľko rokov.

swappie, iphone, telefón
Zdroj: Swappie

Naozaj si ho môžeš dovoliť aj ty 

Zatiaľ čo kedysi by vyššia cena iPhonu hrala pri rozhodovaní veľkú rolu a radili by sme ju skôr k mínusom, už to tak nemusí byť. Vtipy s predajom obličiek kvôli kúpe iPhonu boli dlho opodstatnené, dnes už však môžeš mať svoje jabĺčko za veľmi prívetivú cenu. To vďaka spoločnosti, ako je Swappie, ktorá predáva repasované iPhony za zlomkové ceny. 

Nemusíš sa pritom báť, že by si si tu kúpil iPhone, ktorý sa ti o dva mesiace pokazí a ty nebudeš mať telefón ani peniaze. Telefóny sú tu respasované profesionálnymi technikmi a máš možnosť jeho vrátenia zadarmo a 12-mesačnú záruku.

Pri každom modeli máš zároveň na výber podľa kapacity úložiska a podľa jeho stavu. Je to na tebe, či si kúpiš lacnejší telefón, ktorý môže mať škrabance, alebo si vyberieš jeho drahšiu verziu, ale telefón bude vyzerať ako nový

Kúp si iphone
telefón, iphone, mobil, apple, swappie
Zdroj: Swappie
Domov
Zdieľať
Diskusia