Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Fix Distribution.
20. októbra 2021, 17:30
Čas čítania 2:19
Sponzorovaný obsah

Ochráni PanzerGlass skutočne tvoj smartfón tak, ako to tvrdia v reklame? Vysvetlíme ti, prečo áno

TECH
Uložiť Uložené

Toto sklo údajne vydrží naozaj hrubé zaobchádzanie.

PanzerGlass je medzi mobilnými (a všeobecne technologickými) nadšencami už dobre známou a overenou značkou s výborným renomé. Jej produkty chránia nielen displeje smartfónov, ale taktiež notebookov, inteligentných hodiniek a mnohých iných zariadení. 

Odolné voči škrabancom a nárazom

V prvom rade treba spomenúť odolnosť ochranného skla PanzerGlass. To by malo podľa výrobcu zvládnuť naozaj extrémne nároky na pevnosť a odolnosť, a to nielen v podobe škrabancov, ale aj prudkých nárazov a pádov z veľkej výšky.

Panzer glass
Zdroj: PanzerGlass

Samozrejme, tvrdenia značky, ktoré nájdeme v reklamách či na obale, sú jedna vec, ale skutočnosť dokáže často nemilo prekvapiť. V tomto prípade však ostaneš naozaj prekvapený, našťastie pozitívne. 

Video, ako je toto, však môže byť mnohými spôsobmi nafingované, preto sa distribútor rozhodol podrobiť sklo aj vlastnej „kladivovej“ skúške. Výsledok? Úplne totožný! 

Fantastické štyri vrstvy

PanzerGlass je síce európskou značkou, ale samotné sklo (t. j. jedna z vrstiev, nie celý produkt) nesie názov Asahi a pochádza z dielní japonských majstrov. Tí svoje produkty doťahujú do dokonalosti s naozaj svetoznámou precíznosťou. V tomto prípade ide napríklad o poctivú temperáciu počas 5 – 10 hodín pri teplote 500 °C, čo je na pomery ochranných skiel pre mobily naozaj unikátne. Ako sme však už spomenuli, samotné sklo predstavuje len 1 vrstvu. Produkt PanzerGlass tvoria až 4 vrstvy:

Panzerglass
Zdroj: PanzerGlass
  • Vrchná vrstva Oleofóbna vrstva. Povlak odpudzujúci olejovité látky pre čo najlepšie ovládanie a ochranu smartfónu v prípade poliatia vodou – tá sa nerozleje po celej ploche, ale zostane zoskupená vo veľkých kvapkách na skle. Už žiadne odtlačky prstov na tvojom displeji.
  • Druhá vrstva Sklo Asahi s hrúbkou 0,4 mm predstavuje kľúčovú vrstvu celého ochranného skla.
  • Tretia vrstva Bezpečnostná vrstva. Ak sa sklo náhodou aj rozbije, táto vrstva udrží úlomky bezpečne pokope (nepoškriabeš sa) a výrazne tak zníži riziko poranenia.
  • Spodná vrstva Silikónová vrstva, ktorá neslúži len na ľahkú aplikáciu skla, ale zároveň vyrovnáva povrch displeja a odstraňuje drobné škrabance na používanom smartfóne.

Odolnosť však nie je všetko. Ochranné sklo musí zároveň spĺňať aj niekoľko ďalších podmienok. Moderné smartfóny fungujú už často výhradne na gestách. Akékoľvek tlačidlá, či už fyzické, alebo softvérové, dávno zmizli a nahradili ich jednoduché a intuitívne potiahnutia, väčšinou z okraja obrazovky. A presne tu väčšina používateľov s lacnými ochrannými sklami narazí na problém. Obyčajné odolné sklo nielenže nie je až také odolné, ale jeho nízka cena je navyše vykúpená aj množstvom odignorovaných či úplne neželaných dotykov. A to už by sa v dnešnej „swipovacej“ dobe jednoducho nemalo stávať. U PanzerGlass to naozaj nehrozí.

Okrem všetkých spomenutých vlastností ťa milo prekvapí ešte jedna – každé ochranné sklo tejto značky prechádza dvojnásobným leštením, vďaka ktorému je sklo naozaj krásne čisté a displej tak nestráca nič na svojich zobrazovacích schopnostiach.

Safety first alebo všadeprítomná bezpečnosť

Dokonalá priľnavosť na displej akéhokoľvek smartfónu, 100 % citlivosť na dotyky a gestá či prekvapujúca odolnosť voči malým aj veľkým škrabancom. A k tomu všetkému brutálna odolnosť voči nárazom či úderom. Ak však hovoríme o bezpečnosti, nemali by sme zabúdať ani na ten menej viditeľný, ale o to dôležitejší faktor – hygienu. 

Panzerglass
Zdroj: PanzerGlass

Bonus: antibakteriálna vrstva

Ako pomyselný vrchol každého PanzerGlass skla sa na jeho povrchu nachádza ešte antibakteriálna vrstva. Presne tak, dnes dokáže aj ochranné sklo zvyšovať úroveň hygieny, ktorá je najmä pri smartfónoch veľmi zanedbávaná. Antibakteriálny povlak, ktorý je pomocou špeciálnej technológie nanášaný na každé PanzerGlass ochranné sklo, dokáže zneškodniť až 99,9 % všetkých baktérií, čo robí z jeho používania bezpečný zážitok. Antibakteriálnu funkciu každého skla potvrdzuje aj certifikát, ktorý je súčasťou balenia. 

PanzerGlass
Zdroj: PanzerGlass

PanzerGlass ochranné sklo si zakúpiš už u takmer každého mobilného operátora, ako aj vo väčšine elektropredajní po celom Slovensku či v online obchodoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia