Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Ahoy Career.
26. októbra 2021, 10:30
Čas čítania 2:28
Sponzorovaný obsah

Láka ťa práca mimo domova? Poľské veľkomestá ponúkajú atraktívne pozície pre mladých Slovákov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Stačí sa rozhodnúť a vycestovať za novými skúsenosťami.

Ak si práve doštudoval alebo ťa nebaví tvoja aktuálna práca, máme pre teba dobrú správu. Máš šancu získať zamestnanie snov, vycestovať zo Slovenska a nazbierať pracovné aj životné skúsenosti. A je k tomu aj bonus. Môžeš spoznávať rôzne kultúry a zbierať zážitky v novej krajine. Zdá sa ti to nereálne, pretože to znie až príliš dobre? Nuž, je to pravda. A to sme s menovaním výhod, ktoré ti to prinesie, ešte len začali. 

Prácu, po ktorej túžiš, ti môže pomôcť objaviť agentúra Ahoy Career. Je to medzinárodná spoločnosť, ktorú založili Slováci a Česi žijúci v Poľsku. Špecializujú sa na poskytovanie náborových služieb pre známe svetové korporácie, ktoré majú centrály v Poľsku, ale svoje aktivity smerujú na český a slovenský trh.

Varšava.
Varšava. Zdroj: Unsplash/Valik Chernetskyi

Agentúra ti so všetkým pomôže

V tejto agentúre ti skrátka pomôžu nájsť vhodnú prácu v Poľsku a podajú ti pomocnú ruku, keď budeš niečo potrebovať. Budú tvojím „priateľom na telefóne“. Budú tvojou oporou, pomôžu ti nájsť pozíciu presne podľa tvojich skúseností, praxe alebo záujmov a prevedú ťa celým náborovým procesom. V Ahoy Career totiž pracuje tím špecialistov. Tí ti pomôžu zorientovať sa na poľskom pracovnom trhu a naštartovať tam novú kariéru.

mladí ľudia
Zdroj: Unsplash/Brooke Cagle

Prečo pracovať práve v Poľsku? 

Najhlavnejšou výhodou pre mladých ľudí pracujúcich v Poľsku je, že neplatia daň z príjmu. Pokiaľ teda nedovŕšiš 26 rokov, štátu odvedieš len 11 % z toho, čo zarobíš. S pracovnou zmluvou budeš mať navyše plne hradenú sociálnu a zdravotnú poisťovňu. Takto môžeš mesačne ušetriť 200 až 400 eur.

Nejde však len o peniaze. Je to šanca pracovať vo svetoznámych mestách, ako sú Varšava či Krakov, ktoré sú plné možností. Poľský pracovný trh je navyše špecifický tým, že je domovom sídel mnohých globálnych spoločností, ktoré tam majú svoje európske centrály. Medzi tieto spoločnosti patria napríklad Answear, H&M, Heineken, Shell, Uber či Westwing, ale aj giganty ako Google, Facebook a Microsoft. Zaujímavá je aj firma LPP, pod ktorú patria značky Reserved, Cropp, House, Mohito či Sinsay.

V týchto, ale aj iných spoločnostiach sú mladým Slovákom ponúkané najmä juniorské marketingové pozície. Ak si však nič v aktuálnej ponuke pozícií nevyberieš, nezúfaj. Jednoducho sa prihlás na odber ich newslettra a oni ti budú pravidelne posielať najnovšie ponuky. Avšak v prípade, že máš záujem iba o konkrétne ponuky na mieru, môžeš im rovno poslať svoj životopis, kontaktné údaje a, samozrejme, vypíš aj pozície, o ktoré máš záujem. Ak nájdu niečo presne pre teba, budú ťa kontaktovať. 

Krakov, Ahoy Career
Zdroj: Ahoy Career

Všetky spomínané spoločnosti majú na poľskom trhu rozbehnuté svoje aktivity. Na ich fungovanie však potrebujú aj mladých motivovaných ľudí, ktorí dokonale ovládajú slovenský jazyk. Ďalšou výhodou je, že 90 % klientov, s ktorými Ahoy Career spolupracuje, hradí uchádzačom náklady na cestu do Poľska, takže ti zaplatia letenku, uhradia ubytovanie na prvé dva až tri mesiace a niektorí dokonca priplatia aj bonus za presun.

A ak ešte stále pochybuješ, či to máš skúsiť práve ty, tu je ďalšia výhoda práce v Poľsku. Vo Varšave a v Krakove sú veľké komunity Slovákov a Čechov, takže s aklimatizáciou nebudeš mať problém. Zaručene spoznáš množstvo zaujímavých ľudí a nájdeš si nových priateľov – a nielen tých česko-slovenských. Práve vďaka medzinárodným korporáciám, ktoré vo Varšave či v Krakove pôsobia, združujú tieto veľké mestá rôzne kultúry a národnosti celého sveta. 

Ahoy Career
Zdroj: Ahoy Career

Práca v Poľsku pre dané spoločnosti ti skrátka môže zmeniť život a rozbehnúť kariéru v mladom veku. V cudzej krajine navyše nadobudneš výnimočné pracovné skúsenosti, ktoré vo finále zúročíš, keď sa budeš chcieť vrátiť na Slovensko alebo presunúť do iného štátu. Okrem toho je dôležité, aby si vedel, že agentúra Ahoy Career od teba nebude vyžadovať uhradenie žiadnych poplatkov a nikdy ti nesiahne na plat. Výhod je teda veľa. Teraz stačí pozbierať odvahu, kontaktovať agentúru a vycestovať za novým životom. Práca v Poľsku na teba čaká. Držíme ti palce. 

vyber si prácu snov
Domov
Zdieľať
Diskusia