Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2021 o 12:18
Čas čítania 1:12
Viktor Kniš

Sulík: Fico je aspoň štátnik, keď bude vládu odvolávať Blaha, bude to groteska. Asi bude, smeje sa Pellegrini

POLITIKA PETER PELLEGRINI RICHARD SULÍK VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Peter Pellegrini a Richard Sulík sa zhodujú na tom, že ak bude návrh na odvolanie vlády do parlamentu podávať Ľuboš Blaha, diskusia v Národnej rade nebude mať úroveň.

Richard Sulík je pripravený prísť do Národnej rady, keď poslanci opozície budú chcieť odvolávať vládu. Myslí si však, že keď tento návrh bude ako predkladateľ prezentovať podpredseda Smeru Ľuboš Blaha, skončí sa to ako groteska.

Podľa ministra hospodárstva by bol vhodnejším predkladateľom Robert Fico, ktorý podľa neho aspoň dokáže rozprávať ako štátnik. Na druhej strane, Blaha podľa neho úroveň nemá. Súhlasil aj Peter Pellegrini, ktorý sa zasmial na Sulíkových slovách o podpredsedovi Smeru a groteske a prikývol so slovami „asi áno“. 

Pellegrini a Fico sa dohodli na spojení hlasov k mimoriadnej schôdzi na odvolanie vlády, šéf Smeru mal však podmienku, že zákon musí predložiť práve Blaha. „Nebudeme mu odmietať takéto síce trápne a dosť neférové ponuky – a z tohto miesta oznamujem: nech sa páči. Nech nám Smer-SD na náš návrh dá 26 podpisov a pokojne nech si to v pléne prednáša aj Ľuboš Blaha. Ak je toto jediná samoľúba a trápna podmienka strany Smer-SD,“ povedal Pellegrini. 

Šéfovia Hlasu-SD a Smeru-SD plánujú spoločné strenutie, aby mohli koordinovať ďalší postup.

Minister hospodárstva a predseda strany Sloboda a solidarita dodáva, že ministri sa na prípadnom odvolávaní vlády zúčastnia, pretože je podľa neho správne reagovať na útoky opozície vecnými argumentmi. Zároveň v tejto súvislosti kritizoval aj Roberta Fica, ktorý podľa neho používa aj osobné útoky, na ktoré potom nikomu nedovolí vecne odpovedať, pretože to považuje za odbočenie od témy. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Domov
Zdieľať
Diskusia