Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Shell.
5. októbra 2021 o 10:30
Čas čítania 1:38
Sponzorovaný obsah

Máš rád skvelú kávu na cestách? Zastav sa na Shellke a vychutnaj si nové Shell Café

Máš rád skvelú kávu na cestách? Zastav sa na Shellke a vychutnaj si nové Shell Café
Zdroj: Shell
GASTRO
Uložiť Uložené

Novinku už môžeš ochutnať v sieti čerpacích staníc Shell.

Sieť čerpacích staníc Shell prišla s konceptom nových kaviarní a kaviarenských kútikov Shell Café, ktoré ponúkajú vlastnú značku certifikovanej kávy v dvoch výnimočných variantoch. Ak sa vyberieš na Shellku, môžeš si byť istý, že vo svojej šálke nájdeš slušnú a poctivú kávu, ktorá vznikla šetrným spôsobom. Čo to však presne znamená „certifikovaná káva“ a aká je výsledná chuť týchto dvoch zmesí?

Tá najlepšia káva od prvého zrnka až po espresso

Okrem kvality a originálnej chuti kladie Shell dôraz aj na pôvod kávových zŕn. Káva má certifikát Rainforest Alliance, ktorý hovorí o udržateľnom prístupe k pestovaniu, zberu a celkovo na ceste samotnej suroviny od jej dopestovania až na tvoj stôl. Spoločnosti ide o zodpovedný prístup ohľaduplný k ľuďom aj k prírode na celom svete.

Shell cafe
Zdroj: Shell

Produkty nesúce túto pečať musia spĺňať tri základné parametre udržateľnosti: sociálny, ekonomický a environmentálny. Znamená to, že ich výrobný proces pomáha chrániť lesy, zlepšovať živobytie pestovateľov a stav lesných spoločenstiev, presadzovať ľudské práva a zmierňovať následky klimatickej krízy. Nezávislá porota každoročne kontroluje prácu farmárov aj výrobcov. Logo žabky na obale káv svedčí o tom, že kontrolou úspešne prešlo aj Shell Café.

Shell cafe
Zdroj: Shell

Značka si na akosti samotnej suroviny dáva naozaj záležať, zrná vyberali tí najlepší svetoví špecialisti, ktorí navrhli aj dve originálne zmesi šité na mieru zákazníkom. Milovníci kávy si môžu vybrať buď čistú 100 % arabicu z Južnej Ameriky, ktorej chuť je lahodná a ovocná a s karamelovým záverom vďaka tmavému praženiu, alebo espresso zmes, pri ktorej ide o perfektne namiešanú stredne praženú zmes arabicy a robusty s výslednou plnou a bohatou chuťou čokolády a vyšším obsahom kofeínu. Táto zmes sa veľmi hodí na kapučíno, ale aj espresso macchiato.

Shell cafe
Zdroj: Shell

V závislosti od veľkosti a polohy čerpacej stanice nájdeš vnútri buď samoobslužný kávový kútik, alebo plnohodnotnú kaviareň s čerstvo namletou kávou.

Nielen obsah je dôležitý, ale aj forma

Shell sa rovnako zameriava na kvalitu obalov a kávového príslušenstva. Poháriky či drevené príbory, ktoré nájdeš na čerpacích staniciach, sú vyrobené z dreva z ekologicky a udržateľne obhospodarovaných lesov. Tento druh lesov po celom svete označuje certifikát FSC.

Shell cafe
Zdroj: Shell

„Je to pre nás dôležité, pretože len v EÚ sa denne spotrebuje 725 miliónov jednorazových téglikov na kávu, pričom každý z nich sa rozkladá dvadsať rokov. Chceme to zmeniť a zákazníci nám v tom môžu výrazne pomôcť,“ zdôrazňuje Jan Čapský, riaditeľ prevádzky čerpacích staníc Shell na Slovensku a v Českej republike.

Ak teda budeš mať pri najbližšej ceste autom chuť vychutnať si skvelú kávu, určite sa nezabudni zastaviť na čerpacej stanici Shell, kde nájdeš Shell Café. 

Domov
Zdieľať
Diskusia