Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Dalekohlady-puskohlady.sk.
31. augusta 2021, 11:19
Čas čítania 1:06
Sponzorovaný obsah

Na čo by si pred cestou na poľovačku nemal zabudnúť

ŠPORT
Uložiť Uložené

Poľovníctvo dnes už nie je hlavným zdrojom obživy, ale viac-menej koníčkom a spôsobom kontroly prírody. Pohodlie a úspech pri vykonávaní tejto činnosti si však musíš poistiť tou najlepšou výbavou.

Keďže sezóna sa blíži, zoznámime ťa so všetkými dôležitými potrebami a uľahčíme ti tak poľovanie či pozorovanie prírody.

Kvalitná zbraň s puškohľadom

Kvalitná zbraň je základom úspešného lovu. Ani tá najlepšia značka však nedokáže predpovedať počasie a zaistiť, aby bola viditeľnosť v náročnom teréne a podmienkach stopercentná. Na tieto účely sú tu kvalitné puškohľady. Analýza všetkých dôležitých parametrov pri ich výbere by ti mala pomôcť nájsť to najlepšie riešenie pre teba a tvoje potreby.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: Shutterstock.com/Picadorpictures

Za nočných alebo jasných slnečných dní, najmä v zime, keď oslepuje nielen jas denného svetla, ale aj polia žiariace trblietavým snehom, puškohľady alebo špeciálne nočné videnie predsa poľovníkom veľmi dobre pomôžu.

Praktický ďalekohľad

Rovnakú pozornosť by si mal venovať aj optike, ktorou je ďalekohľad. V prvom rade musia byť jeho šošovky chránené pred mechanickým namáhaním a nečistotami odnímateľnými alebo sklopnými krytmi. Mal by si myslieť aj na ich hmotnosť a pohodlné ovládanie, pretože v náročnom teréne nie je na kompromisy žiadny priestor.

Pohodlné a odolné oblečenie

Vrchné oblečenie nie je pre poľovníka o nič menej dôležité. Okrem prirodzeného pohodlia by malo byť ľahké a neobmedzovať v pohybe. Dôležitú úlohu zohráva dizajn oblečenia, ktorý umožňuje jeho rýchle rozopnutie alebo odstránenie.

A, samozrejme, určite oceníš veľké množstvo vhodne umiestnených vreciek. Ich nedostatok ľahko vykompenzuje špeciálna vesta s vreckami rôznych veľkostí, ktoré sú na nej umiestnené na uskladnenie munície, navigačných pomôcok, komunikácií a ďalších potrebných vecí.

Snaž sa o dokonalé splynutie s prírodou

Posledný bod, na ktorý by sme ťa chceli upozorniť, je farba a nehlučnosť vrchného oblečenia poľovníka. Pri pohybe by nemala táto výbava vydávať zvuky a mala by čo najviac maskovať na pozadí prostredia. V opačnom prípade sa poľovačka zmení na banálnu prechádzku na čerstvom vzduchu.

Domov
Zdieľať
Diskusia