Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. augusta 2021, 8:00
Čas čítania 0:56
Viktor Kniš

Po Matovičovej kritike Mikasov úrad zmazal z Facebooku zavádzajúci príspevok. Klame a robí z ľudí hlupákov, tvrdil expremiér

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Úrad verejného zdravotníctva príspevok odstránil bez vysvetlenia, ešte predtým sa ho snažil korigovať.

Bývalý premiér kritizoval na Facebooku úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) za príspevok, z ktorého vyplýva, že 96,9 % Slovákov hospitalizovaných s koronavírusom v nemocniciach od 1. januára 2021 bolo nezaočkovaných. Podľa Igora Matoviča je príspevok zavádzajúci, pretože do úvahy berie aj obdobie, v ktorom očkovali len zdravotníkov a k vakcíne nemal prístup každý.

Matovič navyše status zosobnil a svoju kritiku cez sociálnu sieť Facebook namieril proti hlavnému hygienikovi Jánovi Mikasovi. Nie je jasné, kto je autorom príspevku ani výpočtu, ktorý minister financií kritizuje. 

ÚVZ príspevok na druhý deň bez slova zmazal, ako upozornila iniciatíva Dáta bez pátosu. V tejto súvislosti majú analytici tri otázky: „Aký je proces schvaľovania postov na sociálne siete Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky? Kto konkrétne je za týmto výpočtom? Prečo delete trval 24 hodín?“

Domov
Zdieľať
Diskusia