Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti TIPOS.
6. augusta 2021, 16:00
Čas čítania 1:34
Sponzorovaný obsah

Až do nedele ťa čaká Olympijský festival. Príď si užiť atmosféru XXXII. ročníka hier

ŠPORT
Uložiť Uložené

V Šamoríne vyrástol obrovský olympijský areál, ktorý žije atmosférou tokijskej olympiády.

Olympijské hry, ktoré sa odkladali prakticky od vypuknutia pandémie koronavírusu, konečne odštartovali v piatok 23. júla 2021 v japonskom Tokiu. V poradí 32. olympijské hry sú jedným z najväčších a najsledovanejších športových podujatí na celom svete, pričom denne si ich prostredníctvom obrazoviek pozrú desiatky miliónov ľudí z rôznych kútov sveta.

olympijsky festival
Zdroj: Tipos

Atmosférou letných športov žije aj Slovensko, pričom až do nedele 8. augusta budeš môcť v šamorínskom komplexe X-BIONIC Sphere navštíviť veľký olympijský areál. Prísť povzbudzovať či zašportovať si s rodinou alebo s kamarátmi môžeš aj vďaka národnej lotériovej spoločnosti Tipos, ktorá je exkluzívnym partnerom Slovenského olympijského a športového výboru (SOVŠ) a zároveň je aj najväčším donorom športu a e-športu v našej krajine.

„Zvlášť v týchto časoch, keď je aj šport výrazne ovplyvnený pandémiou, sme radi, že môžeme podať pomocnú ruku našim vrcholovým športovcom a pomôcť zabezpečiť ich účasť na tejto najväčšej oslave športu,“ zhodnotil Marek Kaňka, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva akciovej spoločnosti Tipos, národnej lotériovej spoločnosti.

Stretnúť môžeš olympijských víťazov

Ak si fanúšikom olympiády a zároveň si chceš užiť aktivity, ktoré si pre teba organizátori Olympijského festivalu pripravili, vyber sa do Šamorína ešte tento víkend. V nedeľu totiž, podobne ako olympiáda v Tokiu, program festivalu vrcholí. Okrem športových aktivít inšpirovaných práve prebiehajúcimi hrami tu môžeš stretnúť aj športovcov vracajúcich sa z Tokia. Šamorínsky areál už stihli navštíviť viacerí z nich vrátane našich medailistov. 

olympijsky festival
Zdroj: Tipos

Vyskúšaj si športové hry a vyhraj zaujímavé ceny

E-šport je v súčasnosti obrovským fenoménom, ktorému sa však ako športu nevenuje dostatok pozornosti. Organizátori olympiády však zvažujú, že do budúcna tento šport zaradia medzi športy letných hier, aby prilákali aj mladšie publikum. V ďalšom ročníku sa teda možno dočkáme súbojov tých najlepších v League of Legends, DOTA 2 či CS:GO. 

olympijsky festival
Zdroj: Tipos

Spoločnosť Tipos ako jeden z najväčších podporovateľov elektronického športu však myslí na rozrastajúcu sa komunitu už teraz. Vo svojom stánku v Šamoríne, ktorý je otvorený od piatka do nedele v čase od 10.00 do 19.00 h, preto ponúka možnosť vyskúšať si rôzne videohry so športovou tematikou, ako aj virtuálnu realitu. Každý deň o 16. hodine si môžeš aj zasúťažiť o zaujímavé ceny.

Olympijská atmosféra ešte tento víkend

Skvelé emócie z top športovej udalosti tohto roka môžeš naživo zažiť ešte tento týždeň – až do nedele 8. augusta 2021. Preto ak si chceš vychutnať olympijské výkony, zašportovať si či užiť si atmosféru športového festivalu určeného pre celé rodiny, zastav sa v Šamoríne v priestoroch X-BIONIC Sphere. V prípade, že ti to okolnosti nedovolia, novinky a zákulisné informácie o našich športovcoch môžeš sledovať na stránkach Tiposu

olympijsky festival
Zdroj: Tipos
Domov
Zdieľať
Diskusia