Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 18:19
Čas čítania 0:46
Richard Bonde

Prezidentka Zuzana Čaputová reagovala na otázku, prečo sa s referendom obrátila na Ústavný súd. Nekonala som nezákonne, tvrdí

POLITIKA POLITICI REFERENDUM O PREDČASNÝCH VOĽBÁCH ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Podľa vlastných slov len využila možnosť, ktorú jej Ústava Slovenskej republiky ponúka.

Prezidentka Zuzana Čaputová vo svojom príspevku na sociálnej sieti Instagram reagovala na obvinenia opozície, že zmarila referendum o skrátení volebného obdobia. Podľa jej slov nejde o nezákonné konanie, ak sa na Ústavný súd obráti prezident republiky. 

Odporúčané
Matovič si opäť kopol do Čaputovej: Nesúhlasím s jej zlomyseľným konaním, je to pľuvanec 600 000 ľuďom Matovič si opäť kopol do Čaputovej: Nesúhlasím s jej zlomyseľným konaním, je to pľuvanec 600 000 ľuďom 7. júla 2021, 16:12

Opozičné strany Smer a Hlas prezidentku kritizovali za to, že referendum automaticky nevyhlásila, no poslala ho na Ústavný súd. Ten ho považuje za protiústavné, keďže súčasné znenie Ústavy SR neumožňuje skrátenie volebného obdobia do parlamentu.

Domov
Zdieľať
Diskusia