Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2021, 12:25
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Masívna elektrifikácia neobíde ani Lamborghini. Zo zúrivých býkov sa stanú hybridy, príde aj elektromobil

Masívna elektrifikácia neobíde ani Lamborghini. Zo zúrivých býkov sa stanú hybridy, príde aj elektromobil
Zdroj: Lamborghini
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Už do roku 2025 budú všetky tri základné piliere značky výhradne v hybridnom vyhotovení.

Prísne emisné normy a ešte striktnejšie plány Európskej komisie na nasledujúce roky majú za následok, že jednotlivé automobilky sa musia chtiac-nechtiac prispôsobovať danej situácii. Väčšina popredných výrobcov tak už ohlásila koniec vývoja konvenčných agregátov a masívnu elektrifikáciu, no a inak to očividne nebude ani v prípade tradičných športových značiek. Generálny riaditeľ Lamborghini Stephan Winkelmann totiž v rozhovore pre britský portál Autocar prezradil, aká budúcnosť čaká výrobcu zo Sant’Agata Bolognese.


Len pred pár týždňami Lamborghini predstavilo ďalšiu iteráciu svojho dvanásťvalcového modelu, ktorá má byť tou poslednou svojho druhu. „Už“ v roku 2023 sa totiž Aventador dočká svojho nástupcu, no a práve ten bude vstupnou bránou do elektrifikovanej budúcnosti značky Lamborghini. Pôjde totiž o plug-in hybrid, ktorý bude kombinovať elektromotor a novú generáciu dvanásťvalca.

Lamborghini, Aventardor, LP 780-4 Ultimae,
Zdroj: Lamborghini

Presné parametre ani názov samotného modelu, samozrejme, ešte nevieme, o povestné V12 však predsa len neprídeme. Do roku 2025 obdobnou hybridizáciou prejde celé portfólio produkčných modelov (nástupca Huracánu v roku 2024, nástupca Aventadora v roku 2023 aj faceliftovaný Urus v roku 2022), čím sa má znížiť hodnota emisií CO2 o 50 %.

Domov
Zdieľať
Diskusia