Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2021, 17:44
Čas čítania 0:58
Adam Novosad

Slovenský kňaz označil povinné očkovanie u pápeža za morálne dno. Klame národ, kontruje mu duchovný bojujúci s covidom ako primár

NEWS PÁPEŽ
Uložiť Uložené

Povinné očkovanie na audienciu u pápeža vyvolalo rozruch medzi slovenskými veriacimi.

Na omšu s pápežom Františkom sa budú môcť pozrieť len zaočkovaní ľudia. Ministerstvo zdravotníctva vyvolalo rozhodnutím rozruch, ale zdôvodňuje ho epidemickou situáciou a snahou umožniť prístup na omšu so Svätým Otcom čo najväčšiemu počtu ľudí, informuje Nový Čas.

Na sociálnych sieťach sa strhla debata o tom, či je to diskriminácia nezaočkovaných veriacich, do ktorej prispel aj kňaz Martin Šafárik.

Odporúčané
Demi Lovato sa pochválili fotkou zo svojej prvej sexuálnej scény. Vraj sa na pľaci cítili dobre vo svojej koži Demi Lovato sa pochválili fotkou zo svojej prvej sexuálnej scény. Vraj sa na pľaci cítili dobre vo svojej koži 22. júla 2021, 12:58

„Zneužiť audienciu pápeža na vakcinačnú kampaň je pre mňa totálne morálne dno. Ako som sa tešil, tak teraz som znechutený. Pápež sa síce stal nedostupným pre nás nečistých, ale moja najčistejšia Matka ostáva pri mne,“ hneval sa Šafárik v príspevku, ktorý však zo sociálnej siete onedlho zmizol, lebo kňaz ho zmazal. „Ostatným z čistej kasty úprimne prajem hlboký duchovný zážitok,“ písal v ňom.

Pápež František
Zdroj: TASR/AP

Samotný pápež František spoločne s Konferenciou biskupov Slovenska však naplno podporujú očkovanie proti koronavírusu. Svätý Otec je zaočkovaný už niekoľko mesiacov a Konferencia biskupov Slovenska potvrdila, že výroky kňaza Šafárika boli prekvapivé.

Kroky vlády označili za snahu vyjsť veriacim v ústrety. „Vnímame ich ako snahu chrániť zdravie ľudí a umožniť čo najväčší počet účastníkov na stretnutiach so Svätým Otcom,“ povedal hovorca biskupov Martin Kramara. Vraj sa budú spoločnými silami snažiť, aby každý veriaci aj kňaz pochopil, prečo vznikla podmienka na očkovanie.

Odporúčané
Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku Boli sme s pápežom na Luníku IX: Z bytovky sa ozýval Rytmusov Cigánsky sen, z vlajok Vatikánu mali futbalovú bránku 14. septembra 2021, 21:47

Na druhej strane, duchovný Štefan Paľúch vidí situáciu rozdielne. „Je mi ľúto, že sa nájdu ľudia, ktorí klamú národ. My nejdeme chrániť pápeža, ale samých seba,“ konštatoval ako primár anestéziológie a intenzívnej medicíny. Keby štát chcel, tak podľa neho mohol stretnutie s pápežom limitovať na 1 000 ľudí, a ani to by sa nikomu nepáčilo.

Domov
Zdieľať
Diskusia