Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2021, 12:30
Čas čítania 5:00
Viktor Kniš

Billie Eilish sa hľadá, široké mikiny vymenila za korzety. Jej kariéra má rýchlejší spád ako Lady Gaga

Billie Eilish sa hľadá, široké mikiny vymenila za korzety. Jej kariéra má rýchlejší spád ako Lady Gaga
Zdroj: Refresher/Filip Poreba
HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Popová speváčka stojí pred zatiaľ najťažšou úlohou vo svojej kariére – musí potvrdiť rekordný úspech debutového albumu.

Široké oblečenie nosila, pretože nechcela, aby ju ľudia na prvý pohľad súdili podľa výzoru. „Som unavená z komentárov, že ak by som sa obliekala normálne, bola by som atraktívnejšia,“ napísala Billie Eilish k fotografii v XXXL tričku a teplákoch, do ktorých by sa vošla aj 5-krát pred rokom a pol.

Popová speváčka sa stala hlavnou reprezentantkou fenoménu, ktorý bol pre dospievajúce dievčatá návodom, ako získať v čase zraniteľnosti dostatok sebavedomia. Išlo zároveň o trend, s ktorým sa dokázali aj samotní rodičia stotožniť oveľa jednoduchšie v porovnaní s tými, ktoré priniesli predchodkyne jednej z líderiek hudobného priemyslu v Spojených štátoch. 

Billie Eilish sa dnes pred očami miliónov svojich fanúšikov mení z dievčaťa na ženu a niektorých jej prirodzený vývoj vyrušuje. Fanúšikovia naznačujú, že na kontroverznosti pridáva aj v súvislosti s blížiacim sa druhým štúdiovým albumom. Pravdou však zostáva, že ju čaká veľmi ťažká úloha. Prekonať debut When We All Fall Asleep, Where Do We Go? číslami a počtom cien bude skoro nemožné. 

Odporúčané
KVÍZ: Ako dobre poznáš Billie Eilish? KVÍZ: Ako dobre poznáš Billie Eilish? 20. augusta 2019, 12:33
V tomto článku si prečítaš:
  • Ako sa Billie Eilish pred očami fanúšikov za posledné tri roky zmenila.
  • Ktoré zásadné vyhlásenia speváčky už dávnejšie naznačovali, že príde k zmene.
  • Prečo stojí pred vydaním druhého sólového albumu pred náročnou úlohou.
  • Ako vníma slovenský odborník na popkultúru zmeny, ktoré Billie Eilish prezentuje na Instagrame aj v médiách, a ku komu ju prirovnáva.
Billie Eilish
Zdroj: Billie Eilish/Instagram

Zrýchlený vývoj popovej hviezdy

Odborník na popluktúru vníma cestu mladej speváčky ako prirodzenú, zároveň však upozorňuje na to, že jednotlivými fázami v osobno-verejnom živote si prechádza oveľa rýchlejšie ako jej kolegyne. 

„Priebeh jej kariéry pripomína typický vývoj popovej hviezdy, akurát s tým problémom, že je to zrýchlené. To, čo napríklad Lady Gaga trvalo 5 až 10 rokov, sa v prípade Billie Eilish deje v podstatne kratšom časovom úseku. V každom prípade je to rovnaký model,“ povedal Refresheru Juraj Malíček. Speváčok a spevákov, ktorí s odstupom času odhalili problémy s duševným zdravím, je mnoho.

Odporúčané
Billie Eilish na Szigete ukázala detskú hravosť aj vyzretosť a rozplakala masy. Čo odkázala publiku? (Report) Billie Eilish na Szigete ukázala detskú hravosť aj vyzretosť a rozplakala masy. Čo odkázala publiku? (Report) 16. augusta 2023, 16:30

Okrem Ariany Grande, Seleny Gomez, Adele či Katy Perry a spomínanej Lady Gaga sú to aj Miley Cyrus alebo Pink. Aj keď v niektorých prípadoch zohrali rolu drogy či povestné „zomletie“ mediálnymi domami a prehnanými požiadavkami, vo väčšine prípadov bolo ústredným problémom, resp. výzvou vyrovnanie sa so slávou. 

Billie Eilish sa podľa Malíčka hľadá, nie nutne ako interpret, ale ako prirodzene dospievajúci tínedžer, ktorý v tomto veku prichádza na to, čo od života chce. 

„My síce uvažujeme o Billie Eilish ako o nejakej postave hudobného priemyslu, ale v skutočnosti je to konštrukcia. Je to meno, ktorá sa dnes hľadá. Treba brať ohľad na to, že samotná súkromná osoba speváčky je niekto úplne iný ako postava, ktorú poznáme zo sociálnych médií,“ upozornil odborník na popkultúru. 

Speváčka zároveň viditeľným spôsobom stavia do popredia seba, a to aj na úkor fanúšikov, o ktorých príde pre zmenu niektorých názorov. Kým tí, ktorí vyžadujú konzistentnosť, odchádzajú, oveľa väčšia cieľová skupina s Billie Eilish vyrastá. 

Billie Eilish
Zdroj: Billie Eilish/Instagram

Marketing alebo prirodzený vývoj? 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 100704 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo chcela Billie Eilish spáchať samovraždu.
  • Ako fanúšikom oznámila, že keď bude dospelá, chce ukazovať svoje krivky.
  • Prečo sa podľa odborníka na popkultúru Billie Eilish hľadá.
  • Ako sa prejavuje, že Billie Eilish vyrástla.
  • Aké rekordy zaznamenala s debutovým albumom a prečo je skoro nemožné, aby sama seba preskočila.
Domov
Zdieľať
Diskusia