Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2021, 10:07
Čas čítania 0:43
Adam Novosad

Ak na Slovensko priletíš z rizikovej krajiny, musíš mať negatívny PCR test, aj keď si zaočkovaný, uvádza nová vyhláška

NEWS CESTOVANIE
Uložiť Uložené

Cestovanie leteckou dopravou priamo na Slovensko bude komplikovanejšie.

Cestovateľský semafor rozdeľujúci krajiny na zelené, červené a čierne síce zmizol, ale nová vyhláška úradu verejného zdravotníctva obsahuje prekvapenie, ktoré množstvo obyvateľov Slovenska nečakalo.

V prípade príletu z rizikových krajín, ktoré ministerstvo zdravotníctva napriek zrušeniu delenia krajín stále označuje, budeš potrebovať negatívny PCR test aj v prípade, ak si plne zaočkovaný, informuje Denník N.

Ryanair
Zdroj: Pixabay/na voľné použitie

V praxi to znamená, že po prílete na územie Slovenska z vysokorizikových krajín, ktorými sú momentálne štáty ako Spojené kráľovstvo, Portugalsko aj Taliansko, sa musíš preukázať negatívnym PCR testom, inak ti hrozí pokuta.

ÚVZ
Zdroj: ÚVZ

Paradoxne však vyznieva, že povinnosť preukazovať sa negatívnym PCR testom bude existovať len pri letoch z rizikových krajín priamo na Slovensko. Znamená to, že ak z takejto krajiny priletíš napríklad do susednej Viedne či Budapešti, nemusíš sa na pozemnej hranici preukazovať negatívnym testom, len európskym preukazom o zaočkovaní, prekonaní covidu či negatívnym testom.

Odporúčané
10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 10 dní, 7 utopených. Ako je možné, že sa na Slovensku zrazu topí toľko ľudí, a čo robiť, ak máš problém vo vode? 1. júla 2021, 9:36

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo, že paluba lietadla je v prípade variantu koronavírusu delta potenciálnym superšíriteľským miestom a práve preto bude od cestujúcich prichádzajúcich na Slovensko leteckou dopravou vyžadovať negatívny PCR test nie starší ako 72 hodín.

Bratislavské letisko avizovalo, že ak ľudia priletia z takýchto vysokorizikových krajín bez registrácie v eHranici, nebudú môcť vstúpiť na územie Slovenska.

Domov
Zdieľať
Diskusia