Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Braun.
15. júna 2021, 16:02
Čas čítania 2:46
Sponzorovaný obsah

IPL epiláciou sa môžeš zbaviť chĺpkov už po 4 týždňoch. Ako na to?

Uložiť Uložené

Na akom princípe funguje prístroj s technológiou IPL, pre koho je vhodný, môže sa používať IPL epilátor na tvár a ako vôbec správne postupovať pri IPL epilácii doma?

S príchodom leta a postupným odhaľovaním sa túžiš pravdepodobne aj ty po dokonale hladkej pokožke bez chĺpkov, pričom by tento stav mal ideálne vydržať čo najdlhšie. Epilácia je zvyčajne zbytočne bolestivým riešením a pomôže ti maximálne na pár týždňov. Navyše táto procedúra nepatrí medzi najpríjemnejšie, ak ide o epiláciu intímnych partií alebo chĺpkov na tvári. 

Riešením môže pre teba byť práve kúpa IPL (Intense Pulse Light) epilátora, ktorý ti zabezpečí dlhodobé, prípadne trvalé odstránenie chĺpkov, navyše bezbolestne. Ďalším benefitom je, že sa upravovať môžeš v pohodlí domova a nemusíš kvôli tomu nikam chodiť.

Epilácia
Zdroj: Braun

Čo je IPL epilátor a ako funguje?

IPL epilátor funguje na princípe intenzívneho pulzného svetla, čo je inovatívna technológia využívajúca jemné svetelné impulzy. Svetlo vyslané prístrojom je pritiahnuté melanínom obsiahnutým v korienku chĺpka, kde ho naruší a znemožní jeho ďalší rast. Napríklad najrýchlejší z IPL epilátorov Braun IPL 5 dosahuje rýchlosť až 125 zábleskov za minútu, čo predstavuje skutočne jednoduchý spôsob, ako sa už po niekoľkých týždňoch viditeľne zbaviť nežiaducich chĺpkov.

IPL epilácia
Zdroj: Braun

Najlepšie výsledky má táto metóda práve na svetlej pokožke a tmavých chĺpkoch. Príliš svetlé alebo ryšavé chĺpky nevedia svetlo absorbovať, a teda efekt nie je až taký viditeľný. IPL epilácia rovnako nie je určená pre tmavé odtiene pleti, v ktorých by sa lúče príliš rozptýlili.

Spoľahni sa na bezpečnosť

Moderné domáce IPL prístroje sú vyvinuté v spolupráci s dermatológmi a sú stopercentne bezpečné. Navyše majú v sebe zabudované špeciálne snímače, ktoré intenzitu lúčov prispôsobujú odtieňu pokožky tak, aby čo najšetrnejšie docielili čo najúčinnejšie a viditeľné obmedzenie rastu chĺpkov. 

Epilácia
Zdroj: Braun

Epilátory značky Braun majú v sebe zabudovanú technológiu SensoAdapt, ktorá si jednoducho – laicky povedané – prečíta odtieň pokožky pred každým vyslaním lúča. Navyše lúče sa aktivujú len vtedy, keď je hlavica epilátora priložená na kožu. Nemusíš preto nosiť žiadne špeciálne okuliare, ako napríklad v kozmetických salónoch, ktoré pracujú s trochu odlišnými prístrojmi.

Výsledky už po štyroch týždňoch

V prvom rade je dôležité povedať, že IPL prístroj sa používa na oholenú pokožku, pretože lúče pôsobia na korienky chlpov iba v ich rastovej fáze, a pokiaľ by sa nejaký chĺpok nad povrchom tvojej kože vyskytol, intenzívne svetlo ho spáli. Epilátor musíš pritom používať opakovane, no pri používaní IPL epilátora Braun Silk-expert Pro 5 sa prvé výsledky dostavia už po štyroch týždňoch, pokiaľ sa epiluješ raz týždenne. 

Pre optimálny výsledok sa v prvých 4 – 12 týždňoch odporúča epilovať raz týždenne, potom už len podľa individuálnej potreby raz za 1 až 6 mesiacov. IPL epilátory pritom nie sú čisto len ženskou záležitosťou, ale existujú aj varianty určené pre mužov na odstránenie ochlpenia z hrudníka.

Epilácia
Zdroj: Braun

IPL epilácia pritom netrvá o nič dlhšie než ktorákoľvek iná metóda. Napríklad epilácia oboch lýtok ti zaberie zhruba 15 až 25 minút, paže vybavíš za približne 8 minút, slabiny za 5 minút a podpazušie za 1 až 3 minúty.

Kto by sa mal IPL epilácii vyhnúť?

Epiláciu IPL technológiou by si mala vynechať najmä v období tehotenstva a dojčenia, keďže z etických dôvodov nebol počas tohto obdobia vplyv tejto technológie na telo testovaný. Takisto sa IPL epilátorom vyhni, ak máš problémy s kožnými ochoreniami, rakovinu, srdcové ochorenia alebo ak trpíš epilepsiou. IPL epilácia nie je vhodná ani pre ľudí alergických na UV alebo slnečné žiarenie či v prípadoch, ak podstupuješ liečbu vitamínom A a máš tmavú pleť, pokožku s tetovaním alebo permanentným mejkapom.

Epilácia
Zdroj: Braun

Opaľovanie po IPL epilácii? Áno, ale...

Ak sa chystáš na dovolenku, nezabudni, že po IPL epilácii by si mala tvoja pokožka odpočinúť najmenej jeden deň. V priebehu ďalších 14 dní si ošetrené miesta pred slnkom radšej chráň silným opaľovacím krémom s SPF aspoň 30.

Vyber si ten správny IPL epilátor pre seba

Značka Braun má pre tohtoročnú letnú sezónu vo svojom portfóliu štyri nové dámske súbory v bielo-zlatom dizajne. Niektoré obsahujú aj tvárový minidepilátor na rýchle a jednoduché odstránenie chĺpkov, ktoré vyžaduje vysoký stupeň presnosti a citlivosti. Chĺpky stačí najprv na tvári oholiť a potom použiť IPL epilátor s nasadenou najužšou hlavicou. Niektoré súbory obsahujú aj novú širokú hlavicu, vďaka ktorej je epilácia ešte rýchlejšia.

Epilátor
Zdroj: Braun

Je vhodná najmä na epiláciu na väčších oblastiach tela, napríklad na stehnách alebo u pánov na chrbte a hrudníku. Nové súbory nájdete pod označením Silk∙expert Pro PL 5347, Silk∙expert Pro PL 5237, Silk∙expert Pro PL 5223 a Silk∙expert Pro PL 5139 vo vybraných predajniach a e-shopoch, napríklad na Alza.sk. Pánsky IPL epilátor nesie názov Silk∙expert Pro PL 5115 a môžeš ho mať v bielo-striebornej kombinácii v beauty puzdre, čo môžeš využiť ako perfektný darček pre partnera.

Domov
Zdieľať
Diskusia