Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2021, 20:14
Čas čítania 1:11
Martin Mičuda

Elektrickú X6 od Škody zachytili odhalenú ešte pred premiérou. Takto bude vyzerať štýlovejší Enyaq

Elektrickú X6 od Škody zachytili odhalenú ešte pred premiérou. Takto bude vyzerať štýlovejší Enyaq
Zdroj: Škoda Auto
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY
Uložiť Uložené

Druhý karosársky variant elektrickej Škody klope na dvere.

v čase predstavenia nového elektromobilu s názvom Enyaq nám samotná automobilka Škoda potvrdila, že v pláne je aj druhý karosársky derivát. Potvrdzuje to nielen úvodný koncept Vision iV, ale aj pár testovacích prototypov z ciest, kde sa akýsi „Enyaq kupé“ ukázal.

Doteraz boli takéto testovacie prototypy patrične kamuflované, v uplynulých hodinách sa však na internete objavil autentický záber, ktorý ukázal to najpodstatnejšie – štýlovo strihnutú siluetu strechy a zadné partie.

Fotografia sa objavila na známom instagramovom účte, ktorý dlhodobo prináša špionážne fotografie z testov prototypov či uniknuté zábery. Zachytený exemplár disponuje len minimom kamufláže, už teraz tak vieme, ako bude chystaná novinka vyzerať.

Otázkou zostáva jej označenie. Ak však Škoda použije rovnaký kľúč ako pri modeloch Kodiaq a Kodiaq GT (v EÚ sa nepredáva), s veľkou pravdepodobnosťou by mohlo ísť práve o Enyaq GT iV.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CocheSpias (@cochespias)

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ᴡɪʟᴄᴏ ʙʟᴏᴋ (@wilcoblok)

Dá sa predpokladať, že predné partie budú prakticky identické s klasickým SUV Enyaq, zmeny nastanú až od B-stĺpika. Práve od neho sa totiž začne strecha pomaly a plynulo zlievať do zadnej časti, čím tento derivát nadobudne ešte atraktívnejšie krivky. Tie naznačujú aj viaceré veľmi kvalitné počítačové vizualizácie, ktoré si môžeš pozrieť v galérii nižšie.

Odporúčané
Enyaq iV nás veľmi milo prekvapil. Škoda urobila obrovský progres a postavila ukážkový elektromobil Enyaq iV nás veľmi milo prekvapil. Škoda urobila obrovský progres a postavila ukážkový elektromobil 21. apríla 2021, 12:02


Po stránke techniky sa nič nezmení, aj tento počin bude stáť na modulárnej platforme MEB pre elektrické modely. S najväčšou pravdepodobnosťou Enyaq „GT“ iV ponúkne len tie najlepšie výkonnostné verzie a väčšie akumulátory.

Ako naznačuje špionážna fotografia, Škoda je vo finálnej fáze testovania nového elektromobilu, ostatne, druhý karosársky variant by sa mal na trh dostať ešte tento rok, jeho odhalenie teda môžeme čakať už možno koncom leta.

Podľa aktuálnych informácií by malo platiť, že chystaná novinka by sa mala pozrieť aj do Európy, na rozdiel od spomínaného SUV Kodiaq GT. 

Škoda, Eynaq, Enyaq GT,Škoda, Enyaq GT,Škoda, Enyaq GT,
Zobraziť galériu
(3)

Domov
Zdieľať
Diskusia