Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Orange
30. mája 2021, 17:15
Čas čítania 3:00
Sponzorovaný obsah

8 mobilov, s ktorými si užiješ všetky výhody vysokorýchlostnej 5G siete

TECH
Uložiť Uložené

Vybrali sme 5G mobily so skvelými funkciami.

Si fanúšikom nových technológií a tešíš sa z príchodu 5G na Slovensko? Vo vysokorýchlostnej 5G sieti Orangeu si môžeš všetky benefity 5G siete užiť naozaj naplno. Zatiaľ je dostupná v Petržalke a v časti Banskej Bystrice a postupne sa bude rozširovať. Aktuálne poskytuje najvyššiu teoretickú rýchlosť sťahovania na úrovni 1 300 Mbit/s a reálnu približne 600 Mbit/s. Z aktuálnej ponuky Orangeu (ktorá nie je konečná a priebežne do nej pribúdajú ďalšie zariadenia) sme vybrali niekoľko telefónov, ktoré uspokoja tvoje potreby a vysokorýchlostnú 5G sieť si s nimi vychutnáš najlepšie. 

Samsung Galaxy A32 5G

Chceš, aby tvoj mobil robil dokonalé fotky? Tento Samsung ťa poteší nielen štvoricou fotoaparátov, ale aj priaznivou cenou. Hlavný, 48 Mpx fotoaparát sa postará o zachytenie každého dôležitého momentu a ostatné tri ti vyhovejú v situáciách ako stvorených na selfies, makro fotografiu či zážitky z ciest. K fotkám sa bude hodiť 128 GB úložisko a 4 GB RAM. Tie si môžeš navyše prezerať na 6,5-palcovom HD+ displeji. Čerešničkou na torte sú už len funkcie ako Game Booster či aplikácia Samsung Knox, ktorá chráni tvoj mobil pred škodlivými hrozbami.

samsung galaxy A32
Zdroj: Orange

OnePlus Nord

V prípade, že nie si náročný používateľ a nehľadáš práve super drahý telefón, OnePlus Nord splní tvoje potreby. Vyhovie ti svojím 48 Mpx zadným fotoaparátom, no nezaostáva ani 32 Mpx + 8 Mpx predný fotoaparát vybavený optickou a elektronickou stabilizáciou. Ak si stále v behu, poteší ťa rýchle nabíjanie telefónu. Nájdeš v ňom operačný systém OxygenOS založený na Androide 10 s rôznymi funkciami ako tmavý režim, ovládanie gestami či zen mód a inteligentný jas.

one plus nord
Zdroj: Orange

LG velvet gray

S LG velvet gray si budeš užívať hranie hier, pozeranie videí či fotografií na veľkom, 6,8-palcovom OLED displeji. Podobne ako OnePlus disponuje rýchlym nabíjaním a súpravou viacerých fotoaparátov. Môžeš sa pripraviť na kvalitné selfies aj fotografie, na ktorých sa nestratí najmenší detail. Ak patríš k ľuďom, ktorí si na svoj telefón nedávajú zrovna dvakrát pozor, poteší ťa, že je odolný voči vode a prachu podľa IP68. 

LG velvet gray
Zdroj: Orange

Xiaomi Mi 10T Pro

Pomaly prechádzame k telefónom, čo potešia ľudí, ktorí očakávajú od svojho telefónu naozaj dobré fotografie. Práve telefón Xiaomi Mi 10T Pro ti urobí radosť so 108 Mpx fotoaparátom. Všetky fotky, ktoré odfotíš, sa zmestia na veľké, 256 GB úložisko. Displej s vysokou obnovovacou frekvenciou až 144 Hz zaistí plynulé prehliadanie obsahu a o dlhú výdrž sa postará 5 000 mAh batéria. Samozrejmosťou sú rôzne funkcie a bonusom je minimalistický dizajn. 

xiaomi mi 10T
Zdroj: Orange

Samsung Galaxy S21 +

Ak nie si práve fanúšikom značky Xiaomi, tento Samsung uspokojí tvoje potreby. Zo smartfónu sa stane doslova tvoj asistent. Inteligentné funkcie ti pomôžu so strihaním videa, s vytváraním kvalitných fotografií aj s rýchlym nabíjaním. Hranie hier bude nový zážitok nielen vďaka 5G sieti, ale aj funkcii Game Booster. Je vybavený aj funkciami ako SmartTag, ktorá ti pomôže napríklad pri hľadaní kľúčov, a vďaka vodoodolnosti si môžeš aj pod vodou urobiť zábery berúce dych. 

mobil, telefón, smartfón, samsung, samsung galaxy
Zdroj: Samsung

Huawei P40 Pro

Sieť 5G si môžeš užívať aj na smartfóne značky Huawei. Fotoaparáty s objektívmi značky Leica sa postarajú o super fotografie aj videá zachytávajúce tie najdôležitejšie momenty. Hladký minimalistický dizajn podčiarkuje elegantný zaoblený dizajn displeja. Vďaka vodoodolnosti a prachuvzdornosti telefón vydrží aj drsnejšie podmienky, čo sa môže hodiť napríklad pri cestovaní. Telefón ti nebude robiť problémy ani s natáčaním vlogov, hraním hier a vďaka intuitívnemu ovládaniu si naň rýchlo zvyknú aj noví používatelia.

Huawei Mate 40 Pro.
Huawei Mate 40 Pro. Zdroj: Marián Biel

Samsung Galaxy S21 Ultra

Vlajková loď z dielne Samsungu uspokojí požiadavky aj najnáročnejších používateľov. Výhody rýchlej 5G siete si budeš užívať na extrémne dynamickom D-AMOLED displeji. Výkonný procesor sa postará o plynulý chod, či už budeš hrať hry, vytvárať fotografie, alebo multitaskovať v práci. Pri akejkoľvek činnosti sa budeš môcť spoľahnúť aj na silnú batériu. Práve fotoaparát je silným, presvedčivým faktorom tohto mobilu. So 108 Mpx širokouhlým objektívom urobíš fotografie, na ktorých sa nestratí žiaden detail. Dokonalé fotografie urobíš za svetla aj za tmy a videá natáčaš v 8K kvalite.  

Galaxy S21 Ultra s perom S-Pen.
Galaxy S21 Ultra s perom S-Pen. Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy Z Flip

Čerešničkou v zozname telefónov je skladací Samsung Galaxy Z Flip. Ak rád vytŕčaš z radu, s týmto telefónom budeš neprehliadnuteľný. Po rozložení disponuje 6,7” obrazovkou a dynamickým AMOLED displejom. Fotoaparát zvládne večerné aj denné fotografie a selfies robíš v priebehu sekundy. Vďaka sklápacej funkcii môže telefón slúžiť ako statív, a tak vytvoríš dokonalé fotografie a videá aj počas noci. UI/UX dizajn telefónu je navyše navrhnutý špeciálne na skladací typ telefónu. 

Samsung Galaxy Z Flip
Zdroj: Orange
Vyber si z ponuky 5G telefónov

Telefónov, na ktorých si môžeš užívať 5G sieť, je poriadne veľa, stačí si len vybrať. Sieť 5G si však vyberať nemusíš, keďže vysokorýchlostnú 5G sieť má aktuálne Orange. Je to preto, že na rozdiel od niektorých konkurentov nie je hybridom medzi 4G a 5G, ale beží na samostatných 5G frekvenciách, a tak je na Slovensku prvou skutočnou vysokorýchlostnou 5G sieťou. Viac sa o nej dočítaš v tomto článku

Domov
Zdieľať
Diskusia