Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2021, 14:56
Čas čítania 0:42
Dominik Vetrák

Šéf Marvelu ľutuje, že do roly The Ancient One obsadil belošku. Postava má totiž v komiksoch ázijský pôvod

Šéf Marvelu ľutuje, že do roly The Ancient One obsadil belošku. Postava má totiž v komiksoch ázijský pôvod
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY KEVIN FEIGE MARVEL WHITEWASHING
Uložiť Uložené

Namiesto obsadenia ázijského herca zvolili tvorcovia herečku svetlej pleti, čo vyvolalo v čase premiéry vlnu kontroverzie.

V roku 2016 dorazil do kín Doctor Strange s Benedictom Cumberbatchom v hlavnej role. Mágii ho učila The Ancient One, ktorú stvárnila skvelá herečka Tilda Swinton. Táto postava však má v komiksoch ázijský pôvod, pričom ide o muža. Marvel urobil správne rozhodnutie, keď sa rozhodol, že sa nevydá klišéovitou cestou starého ázijského mudrca, a do roly obsadil mladšiu ženu. Avšak namiesto ázijskej herečky obsadili herečku bielej pleti, čo sa nie všetkým páčilo. 

Šéf Marvelu Kevin Feige na to obdobie spomína v rozhovore pre Men’s Health, kde svoje rozhodnutie ľutuje. Podľa jeho slov si až neskoro uvedomili, že postavu môžu stvárniť originálnejšie aj s ázijským hercom. Teraz ľutuje, že to tak nespravili. 

Domov
Zdieľať
Diskusia