Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2021, 16:09
Čas čítania 0:26
Adam Novosad

Prezidentka nateraz nevyhlási referendum o predčasných voľbách, otázku dá posúdiť Ústavnému súdu

POLITIKA REFERENDUM O PREDČASNÝCH VOĽBÁCH
Uložiť Uložené

Prezidentka Zuzana Čaputová chce ústavnosť referenda o predčasných voľbách dať posúdiť Ústavnému súdu.

Prezidentka Zuzana Čaputová na dnešnej tlačovej konferencii oznámila, že napriek doručeným podpisom na petičných hárkoch zatiaľ nevyhlási referendum o predčasných voľbách. 

Odporúčané
VIDEO: Cyklista v Hriňovej minul malého chlapca po skoku len o pár centimetrov. Na trase však chlapec nemal čo robiť VIDEO: Cyklista v Hriňovej minul malého chlapca po skoku len o pár centimetrov. Na trase však chlapec nemal čo robiť 12. mája 2021, 15:48

Najskôr sa rozhodla dať preveriť ústavnosť referenda Ústavnému súdu, ktorý skonštatuje, či je referendum o predčasných voľbách v súlade s Ústavou SR. Ústavný súd bude mať na rozhodnutie o referende nasledujúcich 60 dní od doručenia žiadosti o posúdenie, ktoré Čaputová avizovala odoslať zajtra.

„Mám vo veľkom rešpekte petičné právo a považujem za svoju ústavnú povinnosť zabezpečiť, aby referendum nesprevádzali žiadne pochybnosti a aby jeho výsledok nemohol byť napadnuteľný. Rozhodla som sa preto obrátiť na Ústavný súd SR s otázkami, ktoré pomôžu raz a navždy tieto nejasnosti odstrániť,“ uvádza vo svojom vyhlásení prezidentka.

Domov
Zdieľať
Diskusia