Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2021, 17:56
Čas čítania 0:32
Kamila Šebestová

Od júna by sme už mohli cestovať so zeleným certifikátom, hovorí premiér Eduard Heger po dnešnom rokovaní s veľvyslancami EÚ

NEWS CESTOVANIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Predseda vlády dnes rokoval s členskými štátmi EÚ o očkovaní, zelenom certifikáte aj blížiacom sa samite.

Po dnešnom rokovaní s veľvyslancami krajín EÚ premiér Eduard Heger vyhlásil, že v júni by mohol byť pripravený spoločný zelený certifikát. Ten by umožnil cestovanie v rámci EÚ.  Otázkou je, aké by boli presné podmienky toho, aby sme zelený certifikát dostali. 

Premiér na konferencii zdôraznil, že čoskoro by mali byť zaočkovaní všetci, ktorí sa očkovať chcú. K dnešnému dňu je na Slovensku zaočkovaných už 1 164 981 ľudí. Oboma dávkami vyše pol milióna. V čakárni na očkovanie ešte stále čakajú tisíce ľudí.

Odporúčané
Ak ministerka spravodlivosti Kolíková nepresvedčí Borisa Kollára, budú jeho poslanci hlasovať za jej odvolanie Ak ministerka spravodlivosti Kolíková nepresvedčí Borisa Kollára, budú jeho poslanci hlasovať za jej odvolanie 6. mája 2021, 16:42

Momentálne sa do čakárne na očkovanie môžu registrovať aj ľudia, ktorí sprevádzajú pacientov nad 70 rokov. Novinkou tiež je, že vakcíny Pfizer a Moderna na Slovensku dostanú aj pacienti nad 50 rokov. Doteraz mali osoby do 60 rokov k dispozícii len očkovacie látky od spoločnosti Astrazeneca. Dobrou správou je, že na Slovensku má prísť do konca mája milión a pol vakcín.

Domov
Zdieľať
Diskusia