Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2021, 14:34
Čas čítania 0:37
Daniel Mikolášik

Tzv. papuče postupne končia. Pokuty za nesprávne parkovanie budú vodiči dostávať poštou, kontrolovať ich už nemusí len polícia

NEWS
Uložiť Uložené

Doteraz mohli pokutovať len policajti, to sa však od mája mení.

Blokovacie zariadenia na kolesách áut sa budú zo slovenských ulíc postupne vytrácať. Od 1. mája totiž platí novela zákona o cestnej premávke, podľa ktorej budú môcť vodičom namiesto tzv. papúč poslať úrady pokutu poštou rovno domov. Po novom platí objektívna zodpovednosť majiteľa vozidla, informuje v reportáži TV Markíza.

Odporúčané
Navštívili sme záložňu, kde sa dá kúpiť rytierske brnenie, ale aj dvojmetrová socha Batmana. Ako celý biznis funguje? Navštívili sme záložňu, kde sa dá kúpiť rytierske brnenie, ale aj dvojmetrová socha Batmana. Ako celý biznis funguje? 28. apríla 2021, 9:34

Šoférov budú môcť mestá a obce kontrolovať aj cez kamerové systémy a po novom aj rovno sankcionovať, zatiaľ čo doteraz to mohla robiť len polícia. Pokuty za nesprávne parkovanie teda môže rozdávať aj „obyčajný“ zamestnanec obecného úradu. Peniaze vyzbierané za tieto pokuty poputujú rovno do mestskej či obecnej kasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia