Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. mája 2021, 10:47
Čas čítania 1:01
Jakub Paulík

14-ročnej Kláre zomrela mama na koronavírus: Naše životy sa úplne rozpadli, uverila som tomu, až keď som uvidela truhlu

ZDRAVIE KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Istý čas sa museli o rodičov a domácnosť starať deti.

Štrnásťročná Klára Micháliková, žiačka základnej školy, sa zapojila do súťaže Správa z izolácie organizovanej Denníkom N. Opísala v nej, akými obrovskými ťažkosťami si musela počas pandémie koronavírusu prejsť jej rodina. V silnom emotívnom texte píše, ako spolu plánovali narodeniny, no už ich spoločne neoslávili.

Prvá vlna koronavírusu v podstate zasiahla „iba“ ich pravidelné návyky. Klára si okrem iného musela zvykať na dištančné vyučovanie a nedostatok sociálneho kontaktu so spolužiakmi.

Začiatkom tohto roka sa však koronavírusom najprv nakazil jej otec, ktorého musela po istom čase odviezť sanitka, a neskôr aj zvyšok rodiny. Lekári po prevoze Klárinho otca povedali, že ho hospitalizovali na poslednú chvíľu.

Onedlho sa však nakazili aj Klárina sestra a mama. „Ja a moja sestra sme zostali samy na liečenie našej mamky, aby sme nenakazili starých rodičov. Starali sme sa o ňu, ako sme len vedeli, no veľa toho nebolo,“ napísala v texte zverejnenom na webe Denníka N.

Odporúčané
Počet pacientov s covidom-19 v nemocniciach stále klesá. Mŕtvi však naďalej pribúdajú po desiatkach Počet pacientov s covidom-19 v nemocniciach stále klesá. Mŕtvi však naďalej pribúdajú po desiatkach 2. mája 2021, 10:01

Nakoniec museli do nemocnice previezť aj ich mamu, ktorej stav sa zhoršoval, a medzičasom prepustili otca, aby dievčatá nezostali doma osamote. V pondelok však ich otcovi zavolali, že mama ochoreniu covid-19 podľahla – prestalo jej biť srdce.

„Vtedy sa nám naše životy rozpadli. Úplne sme sa zrútili. Myslela som si, že sa to stáva len iným a vo vyššom veku. Nemohla som tomu stále uveriť, až kým som o dva dni nevidela truhlu na poslednej rozlúčke s našou mamičkou,“ napísala v emotívnom texte 14-ročná školáčka. Domácnosť teraz udržujú spolu s otcom a veria, že im mama pomáha aspoň na diaľku z neba.

Celý text si môžeš prečítať na tomto mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia