Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento obsah je sponzorovaný obsah spoločnosti Dell Technologies Slovensko.
24. apríla 2021 o 9:20
Čas čítania 3:26
Sponzorovaný obsah

Opýtali sme sa fanúšikov, ako si predstavujú svoju ideálnu prácu

ZAUJÍMAVOSTI MILENIÁLI PRÁCA
Uložiť Uložené

Finančná odmena pre mladých Slovákov nie je na úplne prvom mieste.

Byť sám sebe pánom, mať flexibilný čas, peknú kanceláriu a dobrý kolektív. Mladým ľuďom nezáleží iba na sume, ktorá sa im každý mesiac objaví na účte. Chcú mať v práci voľnosť a začínať vtedy, keď chcú oni sami. V spolupráci s Dell Technologies sme sa opýtali našich fanúšikov, ako si predstavujú prácu svojich snov. 

Pre niektorých možno prekvapivé, no medzi odpoveďami sa najčastejšie neskloňovali platobné podmienky, ale práve flexibilný pracovný čas. Mnohým vyhovuje viac pracovať v noci, zatiaľ čo doobeda si idú zacvičiť alebo sa venujú koníčkom. Iní by ocenili občasný home office a dobrý kolektív. Ak máš aj ty podobnú predstavu o svojej práci, mal by si sa pozrieť na ponuku od Dell. Čakajú ťa tam nielen tieto spomínané benefity.

Kariéra v Dell

Štyria naši fanúšikovia sa s nami podelili o svoju predstavu ideálnej práce. 

Ľuboš 

dell
Zdroj: archív respondenta

Ľuboš si myslí, že zamestnanci by mali mať možnosť prísť do práce, keď im to vyhovuje najviac, napríklad ráno medzi siedmou až desiatou. Argumentuje tým, že mladí ľudia sa radi zabávajú po večeroch aj cez týždeň a vďaka flexibilnému príchodu do práce by ráno doslova v práci nespali.

Myslí si tiež, že ľudia by mali byť v práci pravidelne odmeňovaní, vďaka čomu budú neustále motivovaní. „Odmeny – myslím si, že to je na každej firme individuálne, závisí to od toho, aký má rozpočet. Odmeny by podľa mňa mali dosahovať až sto percent nášho fixného platu navyše. Odmeny za dochádzku, odmeny za plnenie týždňových cieľov, odmeny za nové nápady, odmeny za splnenie nadčasov, proste odmeny za veľa vecí, ale vždy tá odmena podľa mňa zamestnanca motivuje získať ju. Aj zamestnávateľovi tak umožňuje lepšie dohliadať na to, aby zamestnanci urobili to, čo od nich chce...“

Ľuboš však uvádza, že najviac by mu záležalo na pracovnom kolektíve a benefitoch – či už by to boli rôzne zľavy, alebo teambuildingy.

Matej 

dell
Zdroj: archív respondenta

Matej si – ako aj mnohí ďalší naši fanúšikovia – myslí, že by si mal byť odmeňovaný podľa toho, ako pracuješ. Určitým spôsobom ťa to motivuje a skrátka zarobíš toľko, koľko si pracoval. Svoju vysnívanú prácu už podľa neho má a vyhovuje mu hneď z viacerých dôvodov. Matej pracuje vo finančnom sektore, a ako uvádza, je sám sebe pánom. 

„Dnes si naozaj málokto môže povedať, že pracuje vo firme, ktorá ho podrží aj v čase krízy, ktorá mu zaplatí dovolenku vo vile v Španielsku ako dar za dobrý výkon, a v neposlednom rade vo firme, kde má istotu, že ak splní dané podmienky, pôjde kariérne hore,“ dodáva.

Páči sa mu, že tak ako výška ohodnotenia, aj pracovný čas záleží iba na ňom. Myslí si, že prístup, keď iba ty môžeš ovplyvniť, akú výplatu dostaneš, je férový. 

Alex 

alex
Zdroj: archív respondenta

Alex prezradil, že netrvá na tom, aby bola jeho práca zároveň aj jeho hobby. Chce však, aby ho práca bavila, no neprekáža mu ten pocit, že sa vo chvíli, keď sa skončí pracovný čas, teší, že ide za rodinou alebo za svojimi koníčkami. Najdôležitejšie pre neho je, aby to, čo robí, niekomu niečo dávalo, aby jeho práca niekomu pomáhala

„Čo sa týka pracovného času, asi nemám konkrétnu predstavu. Neprekážal by mi štandard pracovať od ôsmej do sedemnástej. Páči sa mi nápad s trojdňovým víkendom, ale nie je to nevyhnutné. Je to pekná predstava, ale chápem, že je to ťažšie realizovateľné. Keďže nie som ranné vtáča, vyhovovalo by mi začínať aj o nejakej jedenástej-dvanástej a pokojne potiahnuť aj do osemnástej-devätnástej večer.“ 

Alexovi sa páči mať možnosť pracovať aspoň párkrát do mesiaca z domu. Keďže je však veľmi spoločenský, najradšej by reálne trávil čas s kolegami v kancelárii. Čo sa týka mzdy, jeho predstava nie je konkrétna, no hovorí, že mzda by mala byť akurátna. Nepotrebuje žiť bohémsky život, no zároveň by chcel výplatu, z ktorej nebude žiť z mesiaca na mesiac a mohol by si z nej aj niečo ušetriť. 

Matej 

dell
Zdroj: archív respondenta

Aj Matej je zástancom flexibilného pracovného času. Hovorí, že zamestnanci by mali mať možnosť vyberať si, v ktorom čase konkrétne úlohy splnia. Malo by byť podľa neho na nich, či si prácu urobia o deviatej ráno alebo o šestnástej popoludní. Samozrejme, pre ľudí, ktorým by takáto forma práce nevyhovovala a nespĺňali by svoje ciele, by nechal klasický osemhodinový pracovný čas. 

Čo sa týka odmien, myslí si, že by zamestnanci mali byť odmenení, keď v rámci svojej práce prinesú výsledky, vďaka ktorým firma zarobí. Aspoň 300 – 400 eurami kvartálne. 

Najviac si potrpí na to, aby zmizlo takzvané korporátne prostredie. Bol by rád, keby na pracovisku nepočúval o tom, že keď bude viac robiť, bude aj viac peňazí, keďže tie peniaze nemusia vždy putovať zamestnancom. Chcel by, aby sa v jeho zamestnaní objavovalo viac myslenie „out of the box“.

Chceš aj ty flexibilný pracovný čas a benefity?

Ak aj ty patríš medzi tých, ktorí chcú pracovať, keď sa sami rozhodnú, a mať v práci veľa benefitov, tak tu máme skvelú ponuku od spoločnosti Dell Technologies. Práve flexibilita je jeden z jej troch najdôležitejších pilierov. Počas práce v Dell Technologies sa tak sám rozhoduješ, či budeš robiť od siedmej ráno a poobede si užiješ slnečné dni, alebo využiješ doobedie a prácu si necháš na večer. 

práca, práca z domu
Zdroj: Shutterstock
Môžeš sa tešiť aj na tieto benefity: 
- príspevok na príjemné pracovné prostredie počas práce z domu
- mesačný príspevok na internet 
- stravné lístky 
- súkromná zdravotná starostlivosť
- zaplatené voľno a voľno navyše
- uhrádzanie jazykových kurzov 
- sick days a podpora pri práceneschopnosti 
Chcem pracovať v Dell
Domov
Zdieľať
Diskusia