Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2021, 11:49
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Spával len tri hodiny a bál sa o život. Bagristovi, ktorý pomohol uvoľniť loď Ever Given, zatiaľ neuhradili nadčasy

Spával len tri hodiny a bál sa o život. Bagristovi, ktorý pomohol uvoľniť loď Ever Given, zatiaľ neuhradili nadčasy
Zdroj: TASR/AP
NEWS
Uložiť Uložené

Abdullah Abdul-Gawad mal dostatok odvahy na to, aby pracoval na mieste, kam jeho kolegovia odmietli ísť, pretože sa báli, že obrovská nákladná loď sa prevráti. Vďaky sa mu zatiaľ nedostalo.

28-ročný bagrista Abdullah Abdul-Gawad tvrdí, že aj napriek tomu, že sa vystavil ohrozeniu života, aby pomohol uvoľniť zaseknutú nákladnú loď Ever Given, mu zatiaľ nikto neuhradil nadčasy, ktoré absolvoval spolu s kolegami pri vykopávaní, informuje Business Insider. Pracovníci spávali len tri hodiny, raz sa dokonca stalo, že si na spánok našli len hodinu denne. 

Samotný Abdul-Gawad sa sťažoval, že v niektorých momentoch mu nepomohli ani kolegovia, ktorí sa báli, že loď sa môže prevaliť na bok. „Keď sa pozriete na veľkosť lode a veľkosť bagra, je to naozaj odstrašujúce,“ povedal pre portál pracovník, ktorý tvrdí, že si miestami uvedomoval, že pre prácu riskuje život. Svet obletela aj fotografia jeho bagra, ktorá je však skôr zdrojom meme obrázkov než uznania pre odvážneho človeka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia