Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. apríla 2021, 15:14
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Pre Ursulu von der Leyenovú nepripravili v Turecku stoličku, musela si sadnúť na gauč. Mohlo ísť o cielený krok

Pre Ursulu von der Leyenovú nepripravili v Turecku stoličku, musela si sadnúť na gauč. Mohlo ísť o cielený krok
Zdroj: TASR/AP
NEWS TURECKO
Uložiť Uložené

Europoslanec Michal Šimečka upozornil na návštevu predstaviteľov Európskej únie v Turecku.

Turecký prezident Erdogan včera prijal šéfa Európskej rady Charlesa Michela a šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú. Kým pre prvého menovaného pripravili stoličku, šéfka Komisie si nemala kam sadnúť. Po trápnej chvíľke a hlasnom „ehm“ sa von der Leyenová posadila na gauč neprimerane ďaleko od dvoch mužov. 

Udalosť komentuje na Facebooku europoslanec Michal Šimečka, podľa ktorého nemuselo ísť o zlyhanie protokolu, ale skôr o mocenský ťah. 

Odporúčané
Heger na rokovaní rozdával ministrom kvety, majú im vydržať tri roky ako vláda. Kolíková upozornila, že sú jednoročné Heger na rokovaní rozdával ministrom kvety, majú im vydržať tri roky ako vláda. Kolíková upozornila, že sú jednoročné 7. apríla 2021, 12:33

„Takéto veci sa väčšinou nedejú náhodou. Protokol stretnutí na najvyššej úrovni sa dolaďuje týždne a rozmýšľa sa o každom detaile. Stále je možné, že turecký protokol urobil chybu – fakt, že EÚ má oficiálne prezidenta aj prezidentku, robí veci zložitejšími. Ale pravdepodobnejšie je, že išlo o mocenský manéver z Erdoganovej strany – vyviesť šéfku Komisie z miery a ukázať jej, že tureckému prezidentovi nie je rovnocennou partnerkou,“ komentuje situáciu Šimečka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia