Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2021, 12:55
Čas čítania 0:44
Daniel Mikolášik

Poľovníkom sa nepáči zákaz vychádzania, prosia o výnimku. Chcú poľovať aj v noci

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Až 50 % poľovníkov nemôže vycestovať do poľovného revíru mimo okres.

Na území Slovenska už niekoľko týždňov platí zákaz vychádzania po 20.00, pričom minulý týždeň vláda ešte pritvrdila. Kým dovtedy bol pobyt v prírode možný v rámci okresu aj po ôsmej večer, od 25. marca je obmedzený aj ten. To sa však nepáči poľovníkom, ktorí chcú loviť aj v noci.

Odporúčané
Zubrom sa v Poloninách darí, stretnúť ich môžete aj počas dňa. Napriek zákazu sa na nich v národnom parku aj poľuje Zubrom sa v Poloninách darí, stretnúť ich môžete aj počas dňa. Napriek zákazu sa na nich v národnom parku aj poľuje 4. júla 2020, 14:20

Ako informuje RTVS vo svojej reportáži, pre aktuálne platné obmedzenia nemôžu poľovníci stopercentne plniť štátom stanovené plány chovu ani lovu. Jedným z dôvodov, prečo Slovenský poľovnícky zväz trvá na výnimke zo zákazu vychádzania, je aj šírenie afrického moru ošípaných.

Prvý prípad zaznamenali na Slovensku ešte v roku 2019 a aktuálne je rozšírený už v 16 zo 79 okresov. Podľa slov Lukáša Miščíka, vedúceho kancelárie Obvodnej poľovníckej komory Zvolen, je pre zamedzenie šírenia nákazy potrebné znižovať populáciu diviakov. Preto žiada, aby aktívni poľovníci mohli loviť na akomkoľvek mieste a v čase bez obmedzení.

Domov
Zdieľať
Diskusia