Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
🎫 Vyhraj lístky na festivaly: Grape, Sziget, Pohoda, Lovestream a ďaľšie letné festivaly
Tento obsah je PR správa spoločnosti
6. apríla 2021, 17:00
Čas čítania 2:19
Tereza Šnajdrová

Robí ti problém sústrediť sa? Máme pre teba riešenie

Robí ti problém sústrediť sa? Máme pre teba riešenie
Zdroj: Unsplah/Magne.me
REFRESHER ENERGIE
Uložiť Uložené

Nech už na počítači robíš čokoľvek, udržať pozornosť je možno náročnejšie, ako si myslíš.

Prokrastinácia nie je výraz, ktorý by začal existovať až po zavedení home office, k čomu sa množstvo firiem uchýlilo pre koronavírus. Sústrediť sa na prácu či hranie počítačových hier môže byť niekedy ťažšie, ako sa zdá, a to hneď z niekoľkých dôvodov – stále nás vyrušujú notifikácie na telefónoch, smäd, členovia domácnosti alebo večne luxujúci susedia.

Poradíme ti, ako s týmito narušiteľmi zatočiť, aby si znovu mohol podávať stopercentné výkony ako predtým.

Odporúčané
Známy streamer na Twitchi vysiela naživo nepretržite už viac ako dva týždne Známy streamer na Twitchi vysiela naživo nepretržite už viac ako dva týždne 29. marca 2021, 15:10

Nie je sústredenie ako sústredenie

V prvom rade si musíme ujasniť, že nie je sústredenie ako sústredenie. Pokiaľ chceš odvádzať kvalitnú prácu, naordinuj si tzv. deep focus, vďaka ktorému sa budeš môcť naozaj dôkladne venovať výhradne jednej veci. K tomu ti dopomôže nový drink SEMTEX FOCUS, ktorý povzbudí tvoju myseľ a zníži mieru oxidačného stresu. Navyše obsahuje horčík, ktorý znižuje únavu a vyčerpanie, extrakt z yerba maté a guarany, kofeín, taurín a vitamín B.

Zbav sa podnetov, ktoré ťa rozptyľujú

Dôvodov, prečo sa nesústredíš, môže byť hneď niekoľko. Jedným z nich sú napríklad notifikácie v telefóne, keď sa ti niekoľkokrát za hodinu rozsvieti displej, a odolať prečítaniu novej klebety od kamarátov je ťažšie, ako by sa mohlo zdať. Hoď si telefón do letového režimu, alebo si aspoň vypni zvonenie a uvidíš, že sa hneď lepšie sústredíš na to, čo práve robíš.

airplane mode
Zdroj: Unsplash/Sten Ritterfeld

Ďalším dôvodom, prečo často v myšlienkach aj fyzicky utekáme od najrôznejších činností, je hlad a smäd. Ak pracuješ na projekte, o ktorom vieš, že sa naň v nasledujúcich hodinách budeš musieť naplno sústrediť, alebo plníš hernú misiu, pri ktorej od teba závisí úspech celého tímu, priprav si dopredu zdravý snack a drink na podporu sústredenia. Hlad a smäd ťa už nezaskočia. Siahni po ovocnom či zeleninovom šaláte, fresh toaste, SEMTEXE FOCUS a prekvap sám seba svojím výkonom.

Odporúčané
Prečo je záložný zdroj elektrickej energie taký dôležitý? Toto sú dôvody Prečo je záložný zdroj elektrickej energie taký dôležitý? Toto sú dôvody 25. novembra 2023, 9:30

Neustále ťa vyrušujú ďalší členovia domácnosti? Priateľka sa s tebou chce rozprávať, volá ti mamka, alebo ti na nohách visí tvoja ratolesť? Tie do letového režimu neprepneš, ale môžeš s nimi uzavrieť dohodu, ktorá bude prospešná pre obidve strany. Popros ich o dve hodiny pokoja a na revanš im po pracovnom čase uvar večeru, pomôž im s domácimi prácami alebo pre vás naplánuj spoločný víkend v prírode.

home office
Zdroj: Pexels/olia danilevich

Ďalším podnetom, ktorý môže ľahko odvádzať tvoju pozornosť a ktorý má doma väčšina ľudí, je televízia či rádio. Je síce príjemné zapnúť si v pozadí svoj obľúbený seriál či film, ale každý vie, že aj keď pôjde o klasiku, ktorú si videl stokrát, aj tak sa nebudeš naplno koncentrovať a v myšlienkach utečieš do fantasy sveta. Vypni televíziu, z obľúbeného playlistu radšej prepni na deep focus music, ktorá bola špeciálne vyvinutá práve na sústredenie, a pusť sa do výzvy, ktorá pred tebou stojí.

Tieto rady neplatia len na prácu, ale aj na koníčky

Pokiaľ sa ti naše rady páčia, môžeš ich aplikovať nielen na prácu, ale aj na svoje koníčky. Rád čítaš? Pomôžeme ti. Si zapálený hráč a stále ťa niečo vyrušuje? Riaď sa už spomenutými radami, priprav si SEMTEX FOCUS a už žiadnu misiu neprehráš.

Buď súčasťou turnaja so známymi gamermi

S touto novinkou od SEMTEXU sa môžeš zapojiť aj do turnaja v počítačových hrách FOCUS SHOWMATCH, v ktorom sa stretneš s youtubermi a influencermi a zároveň si vyskúšaš priame účinky drinku SEMTEX FOCUS. Turnaj, ktorý sa uskutoční 16. apríla od 17.00 h, sa bude vysielať na Twitchi a stretnú sa v ňom dva tímy, ktoré proti sebe budú hrať obľúbenú hru Counter-Strike: Global Offensive.

Odporúčané
Otázky a odpovede: Elektrina na európskych trhoch prekročila hranicu 1000 EUR/MWh. Čo to znamená pre Slovensko? Otázky a odpovede: Elektrina na európskych trhoch prekročila hranicu 1000 EUR/MWh. Čo to znamená pre Slovensko? 31. augusta 2022, 14:30

Tieto tímy budú zostavené zo 4 hráčov a jedného youtubera či influencera na každej strane. Spoločne potom budú musieť odolať najrôznejším typom rozptýlenia. Aby bol výsledný zápas pre divákov zábavnejší, rozptýlenia sa budú úmyselne nasadzovať a zveličovať, ale nemusíš sa báť, pretože so SEMTEXOM FOCUS odoláš čomukoľvek. Táto novinka bola vyvinutá s gamermi pre gamerov a SEMTEX na nej spolupracoval s e-sport tímom Brute, ktorý tvoria tí najlepší z českej gamingovej scény.

semtex
Zdroj: SEMTEX
Domov
Zdieľať
Diskusia