Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
27. marca 2021, 11:26
Čas čítania 0:58
Daniel Mikolášik

Ďalší očkovací fail: Ľuďom po prvej dávke vakcíny rušia druhé termíny. Účinnosť očkovania tak môže klesnúť

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Stovkám seniorom zrušili termín druhého očkovania. Náhradný však nedostali.

Mnohí Slováci zaočkovaní prvou dávkou vakcíny proti koronavírusu sa sťažujú na ďalšie zlyhanie systému vakcinácie. Stovkám z nich totiž prišla SMS správa od Národného centra zdravotníckych informácií o tom, že im zrušili termín preočkovania. To, kedy dostanú náhradný sa však nedozvedeli.

Ako informuje TV JOJ, NCZI ľudí neinformovalo ani o dôvode, prečo im pôvodný termín druhého očkovania zrušili. Jedna z nich je aj 71-ročná Vlasta, ktorú zaočkovali prvou dávkou vakcínou Pfizer ešte 16. marca. Druhou dávkou vakcíny mala byť zaočkovaná opäť 14. apríla, avšak cez SMS sa dozvedela, že jej termín zrušili a o náhradnom ju ešte len budú informovať.

Odporúčané
Štát spustil čakáreň na očkovanie. Krátko po štarte však web spadol Štát spustil čakáreň na očkovanie. Krátko po štarte však web spadol 17. marca 2021, 12:42

„Včera mi prišla SMS, aj e-mail, že mi termín rušia a nový mi nedali. Najprv som bola nahnevaná a dnes zostala veľmi sklamaná. Tomuto štátu na senioroch nezáleží. My máme rodiny, chceme sa s nimi stretávať a ako? Ja neviem, či je vakcín málo alebo technický problém, ja neviem čo sa mohlo stať,“ povedala Vlasta pre TV JOJ.

Národné centrum zdravotníckych informácií reaguje, že ide len o technickú chybu. „Týka sa to viacerých seniorov. Boli prihlásení ešte v starom objednávacom systéme, a potom, čo sme spustili čakáreň, tieto termíny dostanú opäť. Jednoducho len technická chyba. Ospravedlňujeme sa,“ uviedla hovorkyňa NCZI Veronika Bauch.

Bauch tiež hovorí, že SMS-ka o termíne druhého očkovania by im mala prísť v najbližších dňoch. „Nemusia robiť nič, príde im SMS na druhé očkovanie určite, nemusia sa báť,“ ubezpečuje. Ak by však ľudia zaočkovaní prvou dávkou nedostali druhú dávku včas a termín by sa posunul, účinnosť ich očkovania môže klesnúť.

očkovanieNCZI
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia